„Meil on Urmasega hea tööjaotus – tema soojendab publiku üles, teeb raskema töö ära ja siis tulen mina ja võtan vastu aplausid,“ naerab Mart Sander Publikuga vesteles. Ta peab silmas opereti „Silva“ juba teatrilegendiks muutunud esietendust: Urmas Põldma vigastas II vaatuse finaalis jalga ning sõidutati otse operatsioonilauale; saalis esietendust jälginud lavastaja aga hüppas lavale ning viis etenduse võiduka lõpuni.

Sarnane olukord toimus ka eile: Urmas Põldmal oli äge kõripõletik ning ehkki ta alustas etendust, oli peagi selge, et lõpuni ta seda teha ei suudaks. Mart Sanderile anti pool tundi aega, et seada ennast lavavalmis.

„Muidugi oleks Urmas võinud etenduse kuidagimoodi ka lõpuni teha,“ ütleb Sander, „aga see oleks tähendanud, et ta teeb oma hääleaparaadile tohutult liiga ning on järgmised kuu aega täiesti rivist väljas. Aga seda ei saa lubada – Urmas on praegu minu uue lavastuse „Savoy ball“ ühes peaosas ning detsembris peab ta peaproovide ja esietenduse ajaks tippvormis olema.“

Mart Sanderi uue lavastuse esietendus toimub vana-aasta õhtul Estonia ballil ning alates jaanuarist hakkab see mängima statsionaarse etendusena. Sander lisab, et ka tema ise ei olnud üldse vormis ega hääles: „Olin öö läbi „Savoy balli“ kavalehte kujundanud ning saatsin viimased failid teele alles kell 6 hommikul; kell 11 aga pidin juba lavaproovi juhtima. Unistasin terve päeva sellest hetkest, kui lõpuks koju magama jõuan. Voodi asemel aga sattusin hoopis lavale! Lisaks sellele – ma pole seda rolli ligi aasta aega mänginud! Kartsin, et äkki juhtuvad mingid apsud, aga tänu kolleegidele sujus kõik veatult.“

Estonia teatrisaal, mis oli viimse kohani välja müüdud, võttis teate solisti vahetusest vastu valju aplausi ja põnevusesaginaga. Etenduse lõpul ei tahtnud aplaus kustuda ning artistid pidid viis korda kummardamas käima. Etenduse solistidena astusid üles Janne Sevtshenko, Rene Soom, Väino Puura ja Maris Liloson.