Oma pika Facebookis avaldatud vastuse pealkirjastas ta pöördumisega: "Ja siin on minu vastus väljamaa kohtumõistjale, millega ma end fekaalikuriteos süüdlaseks ei tunnista ja pole nõus väitega, et kui mu autol on pruuni värvi istmed, olen kohe rassist!"

Riigikogulane Võsa avaldas nii küsimused kui oma täismahus vastuse avalikult oma Facebookis, kus ta alustuseks ajakirjaniku pädevuse kahtluse alla seab ning vastamisest viisakalt pika selgitusega vaenulikult sõnastatud küsimuste tõttu keeldub ja selgitada püüab "lmselt Te ei tea, et „Võsareporter“ on meelelahutuslik programm ja mitte ajakirjandus. Teie kui ajakirjanik võiksite siiski meelelahutusel ja ajakirjandusel vahet teha kuid ilmselt ei tee."

"Ma mõistan, et on olemas ühiskonnad, kus vähemus enamusele käitumisnorme dikteerib ja seda peetakse üsna normaalseks. Meie siin Eestis ei ole veel nii kaugele jõudnud," tõmab ta vett kodumaale peale ning jätkab ühiskonna erinevuste lahkamise ja õigustamisega: "Kindlasti on Saksa ühiskonna jaoks pederastia teemal tehtavad naljad sensitiivsed ja kahtlase väärtusega. Mina ei ole Saksamaa kodanik ja elan kultuurikeskkonnas, mis Saksa omast veidi erineb. Siin on meil lubatud pisut rohkem kui teie seal endale lubate."

Võsa lõpetab oma vastuse iroonilise viisakusega: "Ma tänan Teid põnevate küsimuste eest ja tänan Teid huvi tundmast meie pisikese ja armsa riigikese vastu kuid soovitan järgmisel korral kirjutada probleemidest, mis on tõesti probleemid."Täismahus küsimused ja vastused leiad Peeter Võsa Facbookist.