Suhtest stjuardessiga sündis poeg

Üsna varsti pärast vürst Rainier’ surma (2005) saabus avalikkuse ette üllatusuudis – Togost pärit stjuardess Nicole Coste väitis, et Albert on tema 2aastase poja Alexandre’i isa.

Lugu püsis pikka aega saladuses, kuniks Paris Match avaldas kümneleheküljelise intrevjuu Nicole Coste`ga ja kuus fotot sellest, kus Alexandre on vürst Alberti süles.

Nicole Coste ütles Paris Matchile, et otsustas loo paljastada, et tema laps saaks kasvada üles nagu normaalne isaga laps. "Ma tahan, et valed lõppeksid. Mul on kõrini valetamisest, enda peitmisest ja teesklemast, et olen (Alberti) sõbra armuke," rääkis naine

Muide, šikk stjuardess ei olnud Albertile kõigest seiklus, meest nähti mustanahalise kaunitari seltsis õige mitu korda ka avalikel üritustel. 12. juulil 2005 sai Albertist Monaco vürst ning kuus päeva varem tunnistas ta Alexandre’i ametlikult oma pojaks.

Kuigi augusti lõpus nüüd juba 8aastaseks saaval mulatipoisil pole õigust Monaco troonile, on ta ometi üks Alberti isikliku varanduse pärijaid. Poiss ja ta ema ei pea ka millestki puudust tundma - Nicole ja Alexandre elavad Monaco lähedal Lõuna-Prantsusmaal ning neid peab üleval loomulikult Albert.

Grace Kelly pojatütar tekitab huvi

Aasta 2006 tõi uue üllatuse - selgus, et vürstil on ka teine väljaspool abielu sündinud laps – tütar Jazmin Grace Grimaldi, kelle ema on ameeriklanna
.

Tamara Rotolo töötas 1991. aasta suvepuhkuse ajal Monacos ettekandjana ja tutvus Albert’iga. Sellest seiklusest sündis 1992. aasta märtsis Californias Palm Springsis tütar, kellele naine pani prints Albert’i auks nimeks Jazmin Grace Grimaldi.

Tänavu kevadel 19aastaseks saanud Jazmin elab koos emaga Californias. Noor naine õpib  ülikoolis. Ja ameeriklaste uudishimu neiu vastu aina kasvab – tegemist on ju Grace Kelly pojatütrega.

Pärimisõiguse mõttes on Jazmini positsioon samasugune nagu tema poolvenna Alexandre’i oma: osa Alberti varandusest ta pärib, aga Monaco trooni mitte.

Mõlemad lapsed saavad nõuda sisse oma osa Grimaldide dünastia 18,4 miljardi kroonisest varandusest. Monaco põhiseaduse järgi aga saavad troonile istuda valitseja otsesed ja legitiimsed järeltulijad.