"Tõeliselt irooniline, sest me oleksime pidanud esmaspäeval kohtuma," räägib Cowell. "Ma seda ei oska tõesti öelda, kas ta oleks olnud sellest huvitatud või mitte, aga see oli igatahes nii minu kui saatemeeskonna tõsine soov ja tahe," lisab ta juurde.

"Tahtsin teda väga sellesse saatesse, sest ta oleks olnud ülim, parim mentor kõigile noortele muusikutele, kes selles saates tuule tiibadesse saavad. Mõelge, milline au oleks olnud neil kohtuda suure Whitney Houstoniga!" unistab ta.

"Whitney on alati olnud minu lemmiklaulja, tõeline number üks, keda olen kõigile eeskujuks seadnud. Ta oli tõeline jumalanna ja tema surm tähistab ühe ajastu lõppu," nendib ta lõpetuseks.

Teine püsikohtunik LA Reid tunnistavad samuti, et selline plaan tõesti oli. "Ma olen täiesti vapustatud sellest, et maailm on kaotanud suurima laulja, keda minu silmad näinud on," kurvastab ta. "Ma armastan sind igavesti, Whitney! ("I will always love you!" toim.)

Saatest hiljuti vallandatud Paula Abdul, kelle asemele Houston ilmselt oleks võtud, on samuti murest murtud. "Ma olen õnnetu, väga õnnetu," ütleb Paula. "Selline traagiline kaotus...!"

Pilti Cowelli ja Houstoni kohtumisest vaata SIIT