Prints William ja Kate Middleton on palunud kõikidel pulmakülalistel kingituste asemel raha heategevusse paigutada. Paar on valmis saanud internetileheküljega, mis rahanatukese erinevatesse organisatsioonidesse suunata aitab.

Oma emast, varalahkunud printsess Dianast, William eeskuju võtnud ei ole, sest temal oli pulmapäevaks koostatud pikk ja kopsakas kinginimekiri. Oma soove põhjendas tollane printsess, et neil on kaks maja, mis mööblist tühjad ja vajavad kiiremas korras täitmist.

Sööki ja luksust

Kuninglikud pulmad toovad siniverelistele ikka ja jälle ka uhkeid juveele. Erilisim kink, mis kuninglikele abiellujatele tehtud, on pärit 1947. aastast, kui austraallased Elizabethile suurema koguse purgiananassi kinkisid. Ilmselt arvasid nad, et see on just see, millest sõjajärgses Britannias puudust tunti.

Personaalselt kingiti Elizabethile veel ka pesumasin, külmkapp, suhkrumandleid ja suur hulk salle ning ninarätikuid.  1960 aastal abiellu astunud printsess Margaret sai kingituseks aga tükikese saart kaunilt Kariibidelt.

Prints Charlesi ja tema kalli Camilla Parker Bowlesi pulmad olid aga tagasihoidlikud. Koomik Stephen Fry nägi kingi valimisega siiski vaeva ja lõpuks ulatas ta kuninglikule paarile karbikese kärbse oksest valmistatud kohvi. Mis iganes see siis ka oli...