„Televaatajateni jõuab meeleolukas tagasivaade kahe dekaadi pikkusesse aasta parima laulu valimise ajalukku. Näeb muhedaid arhiivikaadreid varasematest võidufenomenidest ning värvikad pop-staarid esitavad mõned läbi aegade säravamad võidulood. Loomulikult ei puudu melu nii lavalt, green roomist kui ka publiku seast,“ kirjeldas sündmuse korraldaja, Raadio 2 toimetaja Maris Uusna.

„Seekord selgusid R2 Aastahiti võitjad 30. detsembril massiivses maratonsaates. Piduliku auhinnatseremooniaga tähistame Eesti vanima muusikaküsitluse 20. sünnipäeva, kus saavad tänatud ja tunnustatud tänavused võitjad. Lisaks selguvad ka Aasta Demo, Aasta Uus Tulija, R2 Toimetuse Lemmik ja Aasta Sündmus. See on meie viis ja võimalus tänada muusikuid hea loomingu eest,“ ütles Raadio 2 peatoimetaja Kristo Rajasaare.

Tiitli R2 Aastahitt 2014 võitis kodumaiste lugude arvestuses Curly Stringsi „Kauges külas“, teisele kohale jäi napilt Traffic looga „Für Elise“ ja kolmandaks tuli Karl-Erik Taukari laul „Vastupandamatu“. Välismaiste lugude hulgast tulid esikohale Enrique Iglesias feat. Sean Paul „Bailando“, teiseks Sia lugu „Chandelier“ ja kolmandaks Pharrell Williamsi laul „Happy“. R2 Aastahiti küsitluses osales 5509 raadiokuulajat.

„R2 Aastahitt - 20 aastat hitte“ neljapäeval, 8. jaanuaril kell 21.30 ETV2s, kordus ETV2s reede öösel kell 00.30

Õhtujuhid on Maris Uusna & Indrek Vaheoja.


R2 Aastahiti TOP 40 tabel: http://www.r2.ee/aastahitt