29. novembri kavast on Tristan välja valinud järgmised filmid:

  • Lorna vaikimine
    Le Silence de Lorna

    Režissöör: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

    Soovides toidubaari omanikuks saada, satub Belgias elav noor albaanlanna Lorna osaliseks gangster Fabio juhitud kuratlikus plaanis.

    Fabio sepistab pettusabielu Lorna ja Claudy vahel ning sellega saab naine Belgia kodakondsuse. Järgnevalt peaks Lorna abielluma Vene mafioosoga, kes on nõus maksma palju raha, et samuti ruttu kodakondsust saada. Kuid selleks, et teine abielu oleks võimalik, planeerib Fabio Claudy mõrva. Kas Lorna suudab vaikida?

    Filmides “Poeg”, “Rosetta” (mõlemad on Cannes’i festivali Kuldse Palmioksa laureaadid) ning “Laps” näitasid vennad Dardenne’id vankumatut talenti luua sügavalt emotsionaalset materjali, vältides samas sentimentaalsust. Kasutades madalama klassi linnamiljööd, loomulikku valgustust ning kui üldse, siis minimaalset muusikat, on nad välja arendanud iseloomulikult karmi vormi ühiskondlikust reaalsusest.

    LORNA VAIKIMINE jätkab seda rada. Selle filmi vaoshoitud maitsekus ainult võimendab Lorna karmi elu draamat ning lisab kirbevõitu lunastuse tema moraalsele kitsikusele.”

    Dimitri Eipides, Toronto Filmifestival

    Film pälvis Cannes’i festivalil parima stsenaariumi auhinna.

    Vaata treilerit!

    value="http://www.youtube.com/v/7OmDOIUqoOA">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/7OmDOIUqoOA"
    type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="405"
    height="338">
  • Maadleja
    The Wrestler

    Režissöör: Darren Aronofsky

    Näiliselt tavaline stoori Darren Aronofskylt sisaldab just piisaval määral sära — ja üllatuslikult ka huumorit — ning rolli, mille jaoks Mickey Rourke on sündinud.

    Rocky-stiilis draama liigub mööda tuttavat žanriliini, jäädes sellest siiski veidi eemale. Randy “Jäär” Robinson (Rourke) oli 1980ndatel elukutseline tippmaadleja. Kaks aastakümmet hiljem töötab ta ühe supermarketi laos ning teenib lisaraha kohalikes koolides ja võimlates maadlusfännidele pantomiimilikku võitlust etendades. Peagi saab aga selgeks, et see tegevus pole vana löödud meistri jaoks lihtsalt rahateenimisviis — maadlusring on tema jaoks mõttetuks muutunud maailmas ainuke kodune koht.

    Erinevalt mitmetest sarnastest endisi meistreid kujutavatest filmidest ei otsi Jäär ekraanil kunagi vaataja kaastunnet ning paatose element jääb filmis tahaplaanile.

    Kunagi varem pole selles žanris nähtud nii palju professionaalset maadlust. Aronofsky näitab kaheksa tuntud kaskadööri abiga tõesti väga palju actionit.

    MAADLEJA on tänavuse Veneetsia Filmifestivali võidufilm.

    Festivalid ja auhinnad: Venice (Best Film — Golden Lion), Toronto, Vienna

    Vaata treilerit!

    value="http://www.youtube.com/v/XGnO1oQk2_w">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/XGnO1oQk2_w"
    type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="405"
    height="338">

    Linastuste ajad leiad siit!
    Kogu PÖFFi info leiad siit!