29. novembri kavast on Tristan välja valinud järgmised filmid:

  • Vinyan
    Vinyan

    Režissöör: Fabrice du Welz

    Prantsuse-inglise abielupaari poeg on arvatavasti uppunud 2004. a tsunamis. Näinud põgusaid videolõike lapsest, kes võib olla nende katastroofist pääsenud poeg, asuvad nad ängistavale laevareisile.

    Võimekas kujundlikkus ja vaheldusrikas helikujundus Fabrice du Welzi VINYANis loovad sügavalt meeldesööbiva kogemuse ohtudest, mis kaasnevad sellega kui asutakse džungliseadusi ilma advokaadita proovile panema. Emmanuelle Beart ja Rufus Sewell on veenvad segaduses armastajapaarina, kes on muserdatud oma ainukese lapse arvatavast surmast. Kurjakuulutav udu, pahaendeline mets, kummituslikud varjud ja rõske ebamugavustunne maalivad portree inimestest, kelle lein on rööpast välja viinud.

    Du Welz ja tema lavastaja-operaator Benoīt Debie paistavad silma filmilike ekvivalentide leidmisega subjektiivse olemise seisunditele.

    Debie, kes võttis üles Gaspar Noé filmi “Ümberpöördumatu”, on tõeline äss nii kartmatus töös käsikaameraga kui ka intrigeerivates koreograafilistes võtetes.

    Filmi pealkiri viitab segaduses olevatele surnud hingedele, kes pole siit ilmast lahkunud meeldival moel.

    Festivalid ja auhinnad: Venice, Toronto, Ghent, Sitges

    Vaata treilerit!

    value="http://www.youtube.com/v/xlcuj3XVVbc">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/xlcuj3XVVbc"
    type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="405"
    height="338">
  • Veripunased hinged
    Shureitachi

    Režissöör: Masaki Iwana

    Buto on Jaapanis sündinud kunstivorm, mida Läänes mõistetakse kaasaegse tantsuna. Buto on siiski palju enamat, olles pigem elu ja liikumise filosoofia, mida selle loojad ja selles osalejad peavad defineerimatuks.

    Buto võib olla tants, kuid samas liikumatus. Tal ei ole kindlat esinemiskohta, sisu ega vormi ning buto tantsijate ainsaks ühiseks jooneks on tervet nägu kattev valge grimm ja ülim kontroll keha üle.

    Tokyo, seitse aastat peale II maailmasõja lõppu. Taevast alla langevaid lendlehti jahtides avastab väike poiss end üksikust maamajast, kuhu on suletud neli kummalisest haigusest piinatud inimest — käteta sündinud kalligraaf Hizume ja endine prostituut Nean, Maria, kes ei kuule, näe ega liigu ning Kakera, kes on sooritanud enesetapu. Neliku valvuriks on lombakas sõdur Hinomaru jagades valvatutega üksindust ja eraldatust.

    Nad ootavad lõppu, mida valitsus on neile lubanud, seeläbi lootes pääseda haigusest ning mineviku painavatest koletistest.

    Oma ootamatuses ja meditatiivsuses lummav VERIPUNASED HINGED seisab filmikunsti ja butš filosoofia piirimail, andes mõista, et tõeliselt elada saab vaid see, kes julgeb elada teadmisega paratamatust lahkumisest. Filmi unikaalse ning populaarsest Jaapani kinost erineva atmosfääri aitavad luua maailmakuulsate buto tantsijate “olemine ja elamine kaamerale”.

    VERIPUNASED HINGED on teos gurmaanidele, kes soovivad osa saada tükikesest Jaapani teistsugusest ning vähetuntud maailmast.

    Sten Saluveer

    Festivalid ja auhinnad: Lyon, Gijon

    Kogu PÖFFi info leiad siit!
    Vaata tänaseid linastusaegu siit!