5. detsembri kavast on Tristan välja valinud järgmised filmid:

  • Tantsija
    Dansen

    Režissöör: Pernille Fischer Christensen

    Kaks aastat tagasi ka PÖFFilgi linastunud filmiga “Seep” kuulsaks saanud Taani režissöör Pernille Fischer Christenseni TANTSIJAD on žanrilt emotsionaalne realism. Lugu räägib üksildase tantsuõpetaja Annika armumisest hämara minevikuga häbelikku ja impulsiivsesse elektrikusse. Koos tütrega tantsukooli pidav Annika praktilise meelega ema ei ole mõistagi oma romantilise ning veidi naiivse tütre sellisest armusuhtest vaimustuses. Peaosades näeme kuulsaid Dogma-taanlasi: Annikat mängib Trine Dyrholm (“Seep”, “Perekonnapidu”), elektrik Lasset Anders W. Berthelsen (“Mifune viimane laul”, “Itaalia keel algajatele”).

    Film on lahendatud nii vormilt kui ka sisult tagasihoidlikult. Christensen väldib kunstlikku pinge tekitamist, esteetika on minimalistlik ja tempo aeglane. Filmi autor pole end positsioneerinud oma tegelastest targemana, vaid elab ja mõtleb nendega orgaaniliselt kaasa.

    TANTSIJAD kõneleb eelarvamustest ja usaldusest. Siin jätab režissöör palju vaataja otsustada — moraali ei loeta, metafoore ega sümboleid õhku ei paisata ja isegi dialoog on napp. Ka see, kas filmis on õhku või hõredust, jääb vaataja otsustada.

    Maria Ulfsak-Šeripova

    Festivalid ja auhinnad: Karlovy Vary

    Vaata treilerit!

    value="http://www.youtube.com/v/cJ5_MZunMkk">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/cJ5_MZunMkk"
    type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="405"
    height="338">
  • Jumaldamine
    Adoration

    Režissöör: Atom Egoyan

    Atom Egoyan on auhindadega pärjatud ainulaadne Kanada filmikunstnik, kes toob oma intiimsetesse filmidesse sügavalt inimliku, kuid Kanadale omase mõistlikkuse. Tema uusim film JUMALDAMINE, mis võitis Toronto rahvusvahelisel filmifestivalil parima Kanada filmi auhinna, on tema järjekordne inimkarakterite uurimus ning väljendab sügavat vajadust seotuse ja eesmärgitunnetuse järele.

    Selles elegantses väljakutsuvatest ideedest tulvil töös palutakse keskkooli prantsuse keele klassi õpilastel tõlkida uudislugu terroristist, kes paneb oma lapseootel sõbranna kohvrisse pommi. See ajendab noormeest nimega Simon uurima oma perekonna tumedat minevikku ja oma vanemate hukkumist. Kui suures ulatuses on see uudislugu
    poisi minevikusündmuste peegeldus või hoopis tema meeletult rikka kujutlusvõime vili? Reaalsuse ja võimalikkuse vaheline pinge tekitab konflikti noormehe, tema vaevatud onu (keda mängib Kanada südametemurdja Scott Speedman) ja range vanaisa südametunnistuses. Ning mis roll on selles salapärasel prantsuse keele õpetajal?

    Festivalid ja auhinnad: Cannes (in competition), Toronto, London, Warsaw, Hamburg

    Kogu PÖFFi info leiad siit!