6. detsembri kavast on Tristan välja valinud järgmised filmid:

  • Vaikne kaos
    Caos calmo

    Režissöör: Antonello Grimaldi

    Tootmisjuht Pietro päästab ühe naise uppumisest. Ta jõuab koju ning avastab, et ta enda naine on veidra õnnetuse läbi hukkunud. Pietro jääb nende 10-aastase tütre Claudia ainuhooldajaks. Suutmata mõista Claudia leppimist olukorraga ning oodates, et tema enda emotsionaalne pinge järele annaks, veedab Pietro oma päevad Claudia kooli lähedal pargis. Sellest saab ruttu harjumus ning varsti ajab ta oma elu- ja tööasju pargipingilt, lähedalasuvast restoranist ja autost.

    Peenekoeline ja kaasahaarav film, mis ühendab leina sooja huumori ja täiskasvanuliku sensuaalsusega.

    “See on hüpnotiseeriv, liigutav ja humoorikas film Nanni Morettiga (kes aitas kaasa ka käsikirja kirjutamisel) peaosas. VAIKSE KAOSE suur pluss on suurepäraste näitlejate koosmäng. Selle keskmes on Moretti sügavmõtteline, keerukas ja hiilgav osatäitmine sündsa segaduses oleva mehena, kes üritab oma elu kildhaaval uuesti kokku panna. Režissöör Grimaldi on lavastanud filmi draama peenelt ja mõõdukalt. Pole mingi üllatus, et sellest imetlusväärselt, täiskasvanulikult ja intelligentselt tehtud filmist sai Itaalias suur hitt.”

    Adrian Wootton, Londoni Filmifestival

    Festivalid ja auhinnad: Rome, Berlin (in competition), Ghent, London, Warsaw

    Vaata treilerit!

    value="http://www.youtube.com/v/DXhRATm8BvY">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/DXhRATm8BvY"
    type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="405"
    height="338">
  • Pandora laegas
    Pandoranin kutusu

    Režissöör: Yesim Ustaoglu

    Kaks 30-40ndates eluaastates õde ja vend elavad tänapäeva Istanbuli kesklinnas. Nad on enesekesksed oma kõrgema keskklassi mõttemaailmas, igaüks tegelemas omaenda eluga.

    Ühel päeval viib telefonikõne nad reisile läbi Türgi äärelinnade ja külade väiksesse linna mägedes Musta mere ääres, kus on nende sünnikoht. Nende vanurist ema Nusret on kadunud. Kui lapsed hakkavad ema meenutama, kasvavad nende vahel üsna pea pinged ning kõik lahendamata vaidlused on taas laiali paisatud nagu lahti pudenenud Pandora laegas.

    Vanad haavad on taas lahti kistud. Kui nad leiavad oma ema ja toovad ta Istanbuli, tuleb neil üsna pea tõdeda, et ta kannatab Alzheimeri tõve all. Kokkupuutumine Nusreti olukorraga paneb neid mõistma, kui vaesed nende elud tegelikult on. Vaid ühe õe mässajast poeg Murat, kes tunneb Nusreti vastu empaatiat, aitab vanaemal põgeneda asutusest, kuhu ta tütred ta on viinud ning viib vana naise tagasi tema koju mägedesse, kuhu ta nii väga tagasi igatses.

    “PANDORA LAEGAS on lugu võõrandumisest ja üksindusest. See on lugu inimestest, kelle elu vormib steriilne keskklassi moraalsus. Sellega võivad samastuda paljud inimesed, kes on kunagi kokku puutunud kapitalismi ja nüüdisaja vältimatu kombinatsiooniga. See on teatud määral nagu inimmaastik — samal ajal nii universaalne kui ka indiviidikeskne.”

    Yesim Ustaoglu, filmi lavastaja

    Film pälvis tänavusel San Sebastiani filmifestivalil parima režissööri auhinna ning selle naispeaosatäitja Tsilla Chelton parima naisnäitleja preemia.

    Festivalid ja auhinnad: Toronto, San Sebastian (Best Director, Best Actress — Tsilla Chelton), Reykjavik

    Kogu PÖFFi info leiad siit!