Otsisime välja mõned toredad faktid Mr. Beani ja Atkinsoni kohta, et sarja armastajaid seda veel rohkem armastama panna. Sest kes teab, ka selle tulnukasugemetega friigi aeg võib ühel hetkel olla suletud peatükk briti huumori ajaloos, sest eelmisel aastal vihjas Atkinson, et varsti võib kätte jõuda aeg Härra Uba pensionile saata. "Kui 50ndates inimene on lapsemeelne, mõjub see juba natuke kurvalt," põhjendas ta intervjuus The Daily Telegraphile.

Miks ilma nendeta aga edasi elada ei saa? Sest uudishimu on liiga suur!

Siit need eluks vajalikud faktid tulevad:

1. Kuigi Mr. Bean kimas ringi oma ustava rohelise Miniga, on Rowan Atkinsoni maitse järgi siiski kangemad masinad ning autod tema suur kirg - mehe eraomandusse kuulub nii Audi A8 kui ka McLaren F1.

2. Mr. Beani eesnime ei saa vaatajad kunagi teada. Ühes osas aga antakse mõista, et tema eesnimi ongi "Mr."

3. Sarja alguse ja lõpu tunnusmuusika tekst on ladina keeles: alguses kõlab "ecce homo qui est faba" ehk "vaata meest, kes on uba" ning lõpus "vale homo qui est faba" ehk "head aega, mees, kes on uba".

4. Mr. Beani (Härra Uba) nimeks plaaniti alguses Mr. White (Härra Valge). Seejärel aga otsustati hoopis kaaluda erinevate köögiviljade nimetusi ning üheks variandina oli laual ka Mr. Cauliflower ehk Härra Lillkapsas.

5. Mr. Beani korter on mitmes osas täiesti erinev - ühes osas võib ta voodi olla elutoas, siis jälle on tal eraldi magamistuba.

6. Rowan Atkinson mõtles Mr. Beani karakteri välja juba 1980ndate alguses, kui ta Oxfordi Ülikoolis energeetikainseneri magistriõppes oli. Esimest korda kehastas Atkinson Beani aastal 1987, ühel komöödiafestivalil, sari ilmus kaks aastat hiljem.

7. Mr. Bean kannab kogu sarja vältel ühtesid ja samu riideid ehk pruuni ülikonda ja punast lipsu, välja arvatud sporti tehes ja rannas käies.

VAATA väikeseks nostalgialaksuks "Mr. Beani" kõige esimest osa, milles ta üritab matemaatikaeksamil naabri pealt maha kirjutada, märkamatult ujumispükse vahetada ja mitte kirikus magama jääda: