Eesti üks läbi aegade vaadatuim saade kukkus eelmise nädala seisuga TNS teleauditooriumi mõõdikuuringus teise kümne keskele - 14. kohale. Kui eelmisel telehooajal püsis "Pealtnägija" peamiselt Emori edastatava saadete edetabeli liidrikohal ning juba septembris oli saatel üle 200 000 vaataja, siis uue hooaja kahel esimesel nädalal ületas vaatajaskond Delfi andmetel napilt 100 000 piiri.

Seis on siiski paranemas - käesoleva nädala saade on Delfi andmetel teinud hüppe kõrgemale.

"Pealtnägija on pehmoks muutunud," sõnab Publikule saate kauaaegne hardcore fänn, kelle sõnul juba teist hooaega ei ole iganädalaselt nii rokkivad lugusid kui varem. "Eilne 13-aastase kunstnikupoisi lugu oli tore, aga ka ju väga pehme," toob ta näite ja on pettunud, et "Pealtnägija" igal nädalal enam šokeerivat uudispommi plahvatama ei pane, mis ühiskonnas pikaks ajaks varem kõneianet andis ning järgmise nädala saadet põnevusega ootama ärgitas.

"Ma vaatan selle asemel "Appi tuleb selgeltnägijat" nüüd, see on põnevam," sõnab mitte küll igal nädalal, kuid varem siiski "Pealtnägjat" sageli vaadanud mees.

Tõepoolest võib asi olla ka konkurent TV3 selgeltnägijasaate tekkimises, sest vaid viieminutilise algusaja erinevusega pakub see kolmapäevaõhtul närvikõdi, salapära ning šokeerivaid lugusid meie endi keskelt, tekitades emotsiooni, mida varem "Pealtnägija" vaid oskas.

Kas võib ka olla, et rahvas tahab nüüdseks näha rohkem selgelt, mitte pealt?

Kallis lugeja, anna palun kommentaariumis teada, miks näiteks Sina enam "Pealtnägijat" ei vaata!