Paramounti uus film “The Sum of All Fears” jõuab sellele nädalal ekraanile 3183 Ameerika kinos. Tom Clancy menuromaanil põhinev linateos räägib terroristidest, kes panevad ühes Ühendriikide linnas plahvatama tuumapommi. Kriitikute sõnul on film meenutab film liialt 11. septembri sündmusi ning kõigele lisaks on esilinastuse ajal on suhted kahe tuumariigi –India ja Pakistan — vahel viimasel ajal üliteravad.

Filmi keskmes on tuumapommi plahvatus Baltimore´i kesklinnas jalgpallimatši ajal. “Näha Baltimore´i õhku lendamas Super Bowli pühapäeval ei pruugi olla meelelahutus, mille järele me januneme,” arvas Daily Newsi kriitik Jack Matthews.

Filmivõtted jõudsid lõpule enne möödunud aasta septembrisündmusi. Pärast 11. septembrit monteeriti film ümber ning kaadrid, mis otseselt meenutasid terrorirünnakut lõigati välja, kirjutas The Guardian. Kärbetele vaatamata on filmitegijad endiselt ettevaatlikud ning režissöör Phil Alden Robinson kinnitab, et filmi tuleks käsitleda kui hoiatust võimalikust terroriohust.