Oktoobris osaleb film Genfi rahvusvahelise festivali põhiprogrammis Cinema Tout Ecran/International Film and Television Festival, novembris Stockholmi festivali sektsiooni Northern Lights võistlusprogrammis, teatas ETAle Exitfilm.

Eestis saab “Agent Sinikaela” järgmisel nädalal näha Võru ja Vastseliina kinopublik, Tartusse jõuab film ilmselt alles talvel, kuna 1. novembrist hakkab seal jooksma uus algupärand “Nimed marmortahvlil”, ütles Exitfilmi pressiesindaja Tiina Kruus ETAle.

MPDE andmeil on “Agent Sinikael” eilse seisuga kogunud 3428 vaatajat, millega püsib film viimaste aastate kodumaise filmitoodangu esiviisikus neljandal positsioonil.

Filmi režissöör on Marko Raat pilab oma esimeses täispikas mängufilmis majandusspionaaži firmast väljapraagitud agendi traagilise loo kaudu suhtekorraldajaist õhumüüjate kultust.

Mait Malmsteni kehastatav nimitegelane agent Sinikael hakkab jalgu jääma maad võtvale õhumüüjate hiilgeajale. Vana kooliga spartalik agent vastandatakse filmis spionaažifirmasse koolitama toodud sakslase Florianiga, kes ei hooli endisaegsete luurajate käsitööoskustest ja tegutseb moodsate äriteooriate vaimus. Saksa näitleja Florian Feigli kehastatava uustulnuka ohvriks langevad nii Sinikaela kolleegid kui elukaaslane Monika, keda kehastab Kersti Heinloo.

Agent Sinikaela stsenaristid on Marko Raat ja Andres Maimik, operaator Arko Okk, kunstnikud Margus Tammik ja Jaana Jüris, kostüümikunstnikud Jaanus Vahtra, Marju Tammik, Marit Ahven ning produtsentideks Peeter Urbla ja Veiko Õunpuu. Filmi on tootnud stuudiod Exitfilm ja Suhkur Film koostöös Taani filmistuudioga Zentropa.