"See on Eesti teleajaloos esmakordne, et ETV, Kanal 2 ja TV3 kannavad üle sama sündmust, aga kuna antud ürituse puhul on kõigil telekanalitel ühine huvi tunnustada tele- ja filmitegaijaid, siis on sellise sündmuse loomine eriliselt märgiline. Ühiselt on otsustatud, et EFTA puhul hindame telekanaleid eristamata koguvaatajat," vastas Publikule Eesti Rahvusringhäälingu turundusspetsialist Tiina Leedu.

Sama tõdeb ka Kanal 2 esindaja, kes sõnab, et idee kolme kanali ühisest ülekandest tuli just nende poolt.

"Meil on väga hea meel, et Kanal 2 algatatud idee kolme kanali ühisest otseülekandest leidis ERR-i ja TV3 poolt sooja vastuvõttu. See tõestab, et ehkki igapäevaselt oleme me konkurendid, suudame õigel hetkel ja hea eesmärgi nimel ka suurepäraselt koostööd teha."

TV3 programmidirektor Raimo Kummer sõnab Publikule, et tegemist on televisiooni aasta tippsündmusega, kus tõstetakse esile Eesti parimaid telesaateid ja -teletegijaid.

"Paljud staarid on vaatajatele juba tuttavad, kuid sel päeval on staaride kõrval esile tõstatud ka inimesed, kes jäävad kaadri taha, aga teevad ära meeletu töö. Millal veel, kui mitte sellel päeval peaksid kõik kolm suurt telekanalit kokku hoidma ja pakkuma võimalikult suurele vaatajaskonnale võimalust kaasa elada inimestele, kes neile iga päev info koju kätte toimetavad ja nende meelt lahutavad," sõnas Kummer.

Kanalite esindajad tõdevad, et võimalik vaatajanumbrite kaotus ei ole nende jaoks oluline, kuna tähtis on see, et EFTA gala otseülekanne jõuaks võimalikult paljude inimesteni.

"Ma arvan, et EFTA gala saab üheks 2018. aasta vaadatuimaks telesaateks ja need vaatajanumbrid kummutavad arvamused televisiooni peatsest allajäämisest internetile. Televiisorit vaatavate inimeste arv Eestis kasvab ja televisioon jääb veel pikaks ajaks kõige suurema haardeulatusega meediakanaliks," lisas Kummer.

Kõikide kanalite esindajad tõdevad, et kui jätta kõrvale presidendi kõne, siis on tegemist ajaloolise sündmusega – varem pole kunagi kõik kolm Eesti vaadatumat telekanalit taolist programmi samal ajal näidanud.

Eesti filmi- ja teleauhindade konkursi eesmärk on tunnustada filmi- ja televaldkonna professionaale ning tutvustada kinokülastajatele ja televaatajatele lähemalt ka nende erialade esindajaid, kes tihti kaadri taha jäävad.

Filmiauhindade kategooriad:

Parim mängufilm
Parim dokumentaalfilm
Parim animafilm
Parim lühifilm
Parim naisnäitleja
Parim meesnäitleja
Parim režissöör
Parim stsenarist
Parim operaator
Parim helilooja
Parim filmikunstnik
Parim helirežissöör
Parim monteerija
Parim kostüümikunstnik
Aasta tegija

Teleauhindade kategooriad:

Parim tõsielusaade
Parim teleseriaal
Parim meelelahutussaade
Parim uus saade
Parim erisaade
Parim ajakirjanduslik lugu
Parim naisnäitleja televisioonis
Parim meesnäitleja televisioonis
Parim naissaatejuht
Parim meessaatejuht
Parim režissöör
Parim stsenarist
Parim toimetaja
Parim operaator