2017. ja 2018. aastal peaks linastuma seitse filmi - ajalooline film, kirjandusteose ekraniseering, laste- ja noortefilm, kogu pere animatsioon, kaasaegne draama ja noorte režissööride debüütfilm ja lühifilmide kogumik.

Kultuuriminister Rein Langi sõnul seisab filmivaldkonnas ees huvitav konkurss ja ühtlasi ka suur väljakutse, sest nii suuremahulist ideekonkurssi pole varem korraldatud. „Loodame saada häid ideid, millest žürii valib välja huvitavamad ja nii saame tähistada vabariigi 100. juubeliaastat rikkaliku filmiprogrammiga,“ märkis kultuuriminister.

Filmiprojektide ideekonkursile tuleb esitada stsenaariumiesildis kolmel leheküljel, milles on toodud välja filmi loo areng ja sündmustik. Filmiideid oodatakse kuues kategoorias ning osalema on oodatud nii kogenud stsenaristid, noored autorid, kirjanikud, režissöörid kui lavatekstide loojad.

Ajalooline film keskendub Eesti ajaloo seisukohalt olulistele sündmustele või inimestele ja väärtustab nende kaudu eesti kultuuri. Teemale ei pea lähenema ainult tõetruudust või rahvusliku ajaloo keerukaid perioode silmas pidades. 

Kirjandusteose ekraniseering vahendab eesti kirjandusele tuginevaid lugusid laiemale kinopublikule ja tõstab esile kirjanduse tähendust kaasajas. 

Laste- ja noortefilm annab noorele vaatajale mõistetavas vormis edasi eesti väärtusi eesti lastele ja noortele. Laiale vaatajaskonnale suunatud animafilm ühendab fantaasia, seiklusliku meele ja eesti animatraditsiooni.

Noorte debüütfilm ja lühifilmide kogumik vahendab noorte režissööride lavastatavate lugude kaudu kasvava põlvkonna nägemust ühiskonnast. Noorte režissööride lühifilmide kogumiku näol võiks soovitavalt tegemist olla sõltumatutest või omavahel nõrgalt seotud episoodidest koosneva ühe keskse looga, mille episoodidel oleksid erinevad režissöörid. 

Kaasaegne draama käsitleb elu ja inimeste ees seisvaid valikuid Eestis euroopalikus ja nõudlikus filmikeeles.

2013. aasta suvel tehakse teatavaks ideekonkursi tulemused ja välja valitud lood esitavad taotluse sügisel toimuvasse stsenaariumitoetuste vooru. Seejärel, 2014. aasta sügisel pärast stsenaariumite esikversioonide ja täiendavate versioonide kirjutamist taotlevad projektid arendustoetust. 2015. aastaks peavad lood olema lõplikult vormistatud ja vastavalt iga projekti võttegraafikule algab projektide ettevalmistamine ja filmimine.

Filmiprojektid valib välja EV100 filmikomisjoni žürii, kuhu kuuluvad operaator Elen Lotman,
filmilevitaja Timo Diener, operaator Alar Kivilo, näitleja Lembit Ulfsak, Pimedate Ööde Filmifestivali esindaja Kaarel Kuurmaa, Riigikantselei esindaja Jaanus Rohumaa ning filmikriitik Karlo Funk.

Täpsem info filmikonkursi kohta asub Kultuuriministeeriumi ning Eesti Filmi Sihtasutuse kodulehel.