Seni ruumikitsikuses vaevelnud Just Filmi linastusi saab sel aastal külastada nii Sõpruse kinos kui ka Kinomajas, peaaegu kõik festivali filmid linastuvad festivali jooksul lausa kaks korda. Kui Kinomajas algab filmimaraton juba sel nädalavahetusel, siis Sõpruse kinos linastuvad Just Filmi seansid 26. novembrist 1. detsembrini.

Just Film tähistab sel aastal Euroopa võrdsete võimaluste aastat, mille raames on kuulmispuudega noorte filmihuviliste jaoks eesti filmidel eestikeelsed subtiitrid. Lisaks on kõik festivali filmid tõlgitud nii eesti kui ka vene keelde.

Terve festivali kestel kirjutavad Just Filmi noored filmiajakirjanikud (5 konkursil valitud noort filmihuvilist) oma muljeid Just filmi filmidest blogisse.

Just Film festivali programm koosneb lastefilmide võistlusprogrammist (13 filmi, hindab viieliikmeline lastežürii), noortefilmide võistlusprogrammist (12 filmi, hindab viieliikmeline noortežürii) ning TänavaKULTuuri eriprogrammist, mille raames linastatakse erinevaid subkultuure käsitlevaid mängu- ja dokumentaalfilme. Festivali raames toimub kolm esilinastust (“Džungliloom Hugo”, “Väsinud end vihkamast” ja 10. detsembrist kinodesse jõudev „Arktikalugu“).

Festival lõppeb 1.12 kell 20.00 filmiga “Freestyle: vaba riim”, pärast filmi toimub meeleolukas freestyle-pidu KuKu klubis, kus saab näha üsna ootamatuid inimesi improvisatoorse räpi vallas kätt proovimas.