Pea kogu juulikuu kestev Pärnu filmifestival algab suvepealinnas ja jõuab seejärel Haapsallu, Rakverre, Põlva, Otepääle, Viljandisse, Heimtalisse ning Manija saarele.

Pärnu Filmifestivali teemadering on laienenud pidevalt. Lisaks kõrge kunstiväärtusega dokfilmidele on lisandunud keerulisi sotsiaalseid probleeme, aga ka moodsat kunsti vahendavaid filme. Festivali üldiseks eesmärgiks on teadvustada inimesi kaduvatest rahvastest ja nende kultuuripärandist.

Festivali erikava viib vaataja Hiinasse ja Tiibetisse. Ka lapsi ja noori pole unustatud — neile etenduvad filmid eakaaslaste elust teistes maades. Kes aga arvab, et tema tugitoolist kaugemale ei liigu, see saab nautida seitset filmi teemal “Lapsed ja vanemad” ETV ekraanilt. Globaliseeruvas maailmas juhtub üha sagedamini, et lapsed ei tea enam, millisesse riiki nende vanemad tööotsinguil kadunud on. Või on laste ja vanemate suhted purunenud lihtsalt hoolimatusest üksteise vastu. Kõigi seitsme filmi kangelased igatsevad kaitsvat kodu ning südamlikke peresuhteid. Seda soovi toetavad ka filmide autorid oma meistriteostega. Esimene film sarjast “Lapsed ja vanemad” läheb eetrisse pühapäeva, 6. juuli õhtul ning viimane laupäeva, 12. juuli hilisõhtul.

Milline Eesti Rahva Auhinnale võistlev film kõige mõjusamaks osutub, see selgub 12. juuli hilisööl pärast Panama filmi “Liza oma tee”, kui televaatajad helistavad telefonil 1182 ning teevad oma valiku. Seejärel asetab Riigikogu esimees Ene Ergma auhinnavaiba võitja õlgadele.

XXII Pärnu Filmifestival
6.- 27. juuli 2008
6 — 13. juulil Pärnus
15 — 18. juulil Otepääl
16 — 18. juulil Haapsalus
16 — 19. juulil Rakveres
16 — 17. juulil Põlvas
23 — 27. juulil Viljandis
23 — 16. juulil Heimtalis
10. ja 19 — 20. juulil Manija saarel
6 — 12. juulil ETV ekraanil