Filmi produtsent Katrin Kissa kinnitas, et 3. veebruari esilinastus on paigas ning kindel, sest film on sisuliselt valmis, vaid helile tehakse veel viimast lihvi. Ka on paigas filmi pealkiri – kui raamatu nimi oli "Rehepapp ehk November", siis filmi jaoks on sellest alles jäetud pool ehk linateos hakkab kandma auväärset "Novembri" nime.

Esilinastuse edasilükkamise põhjuseks nimetas produtsent mitut asjaolu. "Esiteks on tegu koostööfilmiga. Koostööfilmi tegemine võtab pisut enam aega kui seda vaid Eesti kohaliku tootmise puhul," selgitas Kissa.

Linateose tootmispartneriteks on Opus Film Poolast, mis tootis muuhulgas ka aastal 2013 Oscari võitnud "Ida", ning Hollandi tootja PRPL, mille eelmine film "Paradiisi süit" võitis just Hollandi rahvuslikel filmiauhindadel kolm kõige ihaldusväärsemat preemiat. "Novembri" montaažž, pilditöötlus ja muusika tehti Poolas, kõik helitööd ja eriefektid ning treiler aga Hollandis.

"Film on liikunud mitme riigi vahel edasi tagasi ja nüüdseks jõudnud lõppfaasi. Selle nädala lõpus, kui Amsterdamis antakse helile lõpulihv, võime öelda, et film on valmis ja jääb esilinastust ootama," lubab produtsent.

Teise edasilükkamise põhjusena nimetab Kissa tõsiasja, et sel sügisel on Eestis välja tulemas juba mitmeid filme: "Otsustasime "Novembriga" välja tulla rahulikult veebruari alguses. Ehk ongi oma veidral moel selle filmi sünge ja humoorikas temaatika sobilikud vabariigi aastapäeva kuusse."

Filmi lõplikuks eelarveks kujuneb 1,45 miljonit eurot, millest Eesti rahastuse osakaal moodustab 55 protsenti. "November" sai lisaks Eesti, Hollandi ja Poola rahastusele ka toetuse Euroopa kaastootmisfondist Eurimages. "Ainult Eesti rahastusega ei oleks saanud nii suurt ja tehniliselt keerukat filmi piisavalt heal tasemel teha," märkis produtsent.

Samal ajal kui film ootab kohalikku esilinastamist, toimuvad juba läbirääkimised ka filmi rahvusvahelise esilinastuse osas. Konkreetsemalt lubatakse sellest rääkida aga uue aasta alguses.

Andrus Kivirähki "Rehepapil" põhineva ning Rainer Sarneti lavastatud fantaasiafilmi võtted algasid kahe aasta eest novembris.

Filmi tegevus toimub paganlikus Eesti külas novembrikuus, kus külainimeste peamiseks mureks on, kuidas elada üle külm ja pime talv. Varastatakse üksteise, Saksa mõisnike, vaimude, kuradi ja Kristuse tagant. Et elu sees hoida, antakse hing kratile, kes aitab rohkem varastada. Varastamine on muutunud ainsaks kinnisideeks ja külainimesed ise hingetuteks olenditeks, kes meenutavad üha rohkem kratte.

Filmis segunevad must huumor, romantiline armastuslugu, õudus ja maagia ning mängivad nii professionaalsed kui ka amatöörnäitejad. Kesksetes rollides astuvad üles Arvo Kukumägi, Jörgen Liik, Rea Lest, Taavi Eelmaa, Katariina Unt, Meelis Rämmeld ja Jaan Tooming.