“Ärapanija” tootjafirma Ruut peaprodutsendi Olavi Paide sõnul pole esmapäevane saade veel monteeritud. “Eks esmaspäeva hommikul ole näha, mis õhtul eetrisse läheb,” ütles Paide SL Õhtulehele.

Ainar Ruussaare sõnul pole nad kordagi protestinud saate sisu vastu. “Saade on vajalik ja huvitav. Küsimus oli vaid autoriõigustes. Riigitelekanal lihtsalt ei tohi seaduse kohaselt omasaateid või nende lõike niisama ära anda,” selgitas ta.

Ruussaar kohtus eelmisel nädalal Kanal 2 peadirektori Urmas Oru ja programmijuhi Olle Mirmega. Üheskoos jõuti sõbraliku üksteisemõistmiseni. “Kanal 2ga sündiva kokkuleppe hind ei tee meid rikkaks ega neid vaeseks,” lisas Ruussaar.

TV3 peadirektori Toomas Vara sõnul reageeris just ETV oma uudislõikude loata näitamisele valuliselt. Samas kinnitas ta, et tegelikult oleks mõistlik, kui saatelõikude kasutamine sätestatakse lepinguga. “Aga meie jaoks pole “Ärapanija” praegu tõesti esmane küsimus,” lausus Vara. “Konkreetset juhtumit, kus meile oleks tõsiselt liiga tehtud, pole. Niisiis jälgime praegu mängu ja vaatame, mis edasi saab.”