Nii “Traffic” kui Ridley Scotti “Gladiator” kandideerivad mõlemad viiele Kuldgloobusele. Teised nominendid on Cameron Crowe nostalgiline “Almost Famous” ja Lasse Hallströmi “Chocolat”, mis kõik kandideerivad preemiale neljas kategoorias.

84 Hollywoodi Välispressi Liidu liikme poolt otsustatavad 58. Kuldgloobused antakse välja 21. jaanuaril toimuval tseremoonial. Erinevalt Oscaritest auhinnatakse Kuldgloobusega ka parimaid telesaateid ja staare.

Parima draamafilmi kategoorias kandideerivad “Traffic”, “Erin Brockovich”, “Billy Elliot”, “Wonder Boys”, “Gladiator” ja “Sunshine”. “Brockovichi” staar Julia Roberts kandideerib parima draamanäitleja preemiale koos Joan Alleni (“The Contender”), Björk (“Dancer in the Dark”), Ellen Burstyni (“Requiem for a Dream”) ja Laura Linneyga (“You Can Count on Me”).

Nominentide nimekirjas on ka kaks paari: Michael Douglas (“Wonder Boys”; “Traffic”) ja tema “Trafficu” kaasstaarist abikaasa Catherine Zeta-Jones, samuti hiljuti lahku läinud Jim Carrey ja Renée Zellweger (“Dr. Seuss’ How the Grinch Stole Christmas”; “Nurse Betty”).

Parimale muusikalisele komöödiale kandideerivad “Almost Famous”, “Best in Show”, “Chicken Run”, “O Brother”, “Where Art Thou?” ja “Chocolat”.

Parima draamanäitleja kategoorias kandideerivad Douglas, Tom Hanks, Russell Crowe, Geoffrey Rush ja Javier Bardem.

Parima komöödianäitleja preemiale kandideerivad Carrey, George Clooney, Robert De Niro, Mel Gibson, John Cusack.

Parima komöödianäitlejanna preemiat lähevad püüdma Juliette Binoche, Brenda Blethyn, Sandra Bullock, Tracey Ullman ja Zellweger.