Seansid toimuvad esmaspäeval, 7. märtsil kinos Artis ja esmaspäeval, 14. märtsil Tartus kinokeskuses Cinamon. Mõlemad seansid algavad kell 15:00.

Raskolnikov on endine juuratudeng, kes tapab liigkasuvõtja ja tema õe. Võib-olla teeb ta seda raha pärast, võib-olla selleks, et tõsta ennast seadustest kõrgemale. Peale kuritööd hakkavad Raskolnikovi piinama süümepiinad. Ta satub politsei huviorbiiti, kuid mitte kuritöö pärast, vaid üürivõla tõttu. Vahepeal tiirlevad sündmused ümber Raskolnikovi elu: ta ema ja õde tulevad linna ning neile järgneb õe kosilane; ta kohtub joodikust ametnikuga, kes peagi autoõnnetuses sureb, ning Raskolnikov armub tema tütar Sonjasse, kes on noor prostituut. Sonja lubab minna koos Raskolnikoviga Siberisse, kui too on üles tunnistanud oma kuritöö.

Arvatakse, et Kulidžanovi "Kuritöö ja karistus" on kõige romaanilähedasem ja täiuslikum Dostojevski ekraniseering. Raskolnikovi osa täidab vene draamanäitleja Georgi Taratorkin, politseiniku osa Innokenti Smoktunovski. Viimane on eelkõige tuntud kui suurepärane Hamleti kehastaja.