Parima naisnäitleja Hõbekarusid jagati välja tervelt kaks. Üks läks lõuna-aafriklasele Charlize Theronile prostituudist sarimõrvari rolli eest filmis “Koletis”, mis on talle juba toonud Kuldgloobuse ja Oscari-nominatsiooni.

Seitsmeliikmelise žürii kimbatust parima naisnäitleja väljaselgitamisel väljendab ebatavaline otsus anda teinegi Hõbekaru, mille sai Catalina Sandino Moreno osatäitmise eest Colombia-USA filmis “Ilus Maria”.

Parimaid meesnäitlejaid valiti sedapuhku välja ainult üks — Hõbekaru sai uruguailane Daniel Hendlar, kes mängis noort juudi arhitekti Argentina filmis “Kaotatud embus”.

“Vastu seina” (“Gegen die Wand”) on Berliini festivalt 54-aastase ajaloo jooksul seitsmes Kuldkaru saanud saksa film.

Linateos jutustab noorest Saksa türklannast Sibelist, kes püüab pääseda oma rangelt islamistlikust kodust sellega, et veenab üht vanemat masendunud Saksamaal sündinud türklast endaga abielluma.

“Ma armastan seda filmi,” ütles žürii esimees Frances McDormand. “See rääkis imetlusväärsel viisil nii paljudest asjadest, millest rääkisid ka teised filmid. “Vastu seina” rääkis neist väga jõuliselt ja eriti kaasaegselt.”

Festivali võistlusprogrammis oli 23 filmi, kuid erinevatest programmides näidati kokku 400 linateost ja välja müüdi 400.000 piletit.

Oma kohalolekuga ilmestasid filmipidu staarid nagu Renee Zellweger, Jack Nicholson, Diane Keaton, Robin Williams, Jude Law, Ethan Hawke, Julie Delpy ja Claudia Schiffer.