40-aastane režissöör ja näitleja kehastab Potteri-lugude järgmises filmis “Harry Potter and the Chamber of Secrets” võluvat, aga edevat professor Gilderoy Lockharti. Lockharti taolise tegelaskuju mängimine ei tohiks Branaghile raske olla, kui meenutada tema Iagot “Othellos”, dr. Victor Frankensteini “Mary Shelley Frankensteinis” ja kättemaksuhimulist printsi “Hamletis”.

Lockhart on publikut armastav disainerriideid kandev võlur, keda tuntakse ühtviisi nii naisõpilaste (kaasa arvatud Harry sõbra Hermione) äranõidumise kui häbitu enesereklaami pärast.

Enne Branaghit pakuti rolli väidetavalt Hugh Grantile. Koos Branaghiga mängivad jätkufilmis algupärane Harry Potter Daniel Radcliffe, samuti Rupert Grint ja Emma Watson, kes kehastavad Potteri parimaid sõpru Ron Weasleyt ja Hermione Grangerit. Muud tegelaskujud on professor Severus Snape (Alan Rickman), Hogwartsi direktor Albus Dumbledore (Richard Harris), direktori asetäitja professor Minerva McGonagall (Maggie Smith) ja loomulikult metsavaht Robeus Hagrid (Robbie Coltrane).