Film räägib muutustest, mis Ühendriikides on aset leidnud 2000. aasta presidendivalimistest kuni 2001. aasta 11. septembri terroriaktideni ning sellele järgnenud sõjaliste aktsioonideni Afganistanis ja Iraagis.

Moore’i film kujutab president George W. Bushi isikuna, kes ei ole riigipeana pädev ning püüab eelkõige parandada oma perekonna äriasju naftatööstuses.

“Võib-olla on sel filmil tohutu mõju. Ma loodan, et nii on,” ütles Moore, märkides, et ta oleks šokeeritud, kui tema dokumentaalfilm ei leia USA-s levitajat pärast Kuldse Palmikoksa võitmist.

Walt Disney kompanii on juba andnud oma allüksusele Miramax korralduse mitte levitada Moore’i poliitilise sisuga filmi USA presidendivalimiste aastal.

Vastates küsimusele, kuidas Bush reageerib tema võidule, ütles Moore: “Ma loodan, et keegi ei ütle talle seda siis, kui ta soolakringlit sööb”.

Tegemist oli viitega vahejuhtumile, kui Bush ameerika jalgpalli televiisorist jälgides soolakringli hingetorru tõmbas ja äärepealt lämbuma pidi.

Michael Moore võitis kaks aastat tagasi Oscari dokumentaalfilmiga “Bowling for Columbine”.

Parima režissööri auhinna võitis Cannes’is prantslane Tony Gatlif filmiga “Exiles” (“Pagulased”).

Parimaks meesnäitlejaks tunnistati 14-aastane Jaapani lapsnäitleja Yagira Yuuya rolli eest filmis “Nobody Knows” (“Keegi ei tea”), mis räägib neljast ema poolt hüljatud lapsest.

Parim naisnäitleja oli hiinlanna Maggie Cheung narkomaani rolliga Olivier Assayasi filmis “Clean” (“Puhas”).

Žürii peaauhinna pälvis äärmiselt vägivaldne Lõuna-Korea film “Old Boy” (režissöör Park Chan-wook).