Enam kui 600 vaatajat võtsid Moore’i pärast filmi lõppu vastu püsti seistes ja kestvate kiiduavaldustega.

“Selles riigis on toimunud nihe… keskmine ameeriklane hakkab viimaks aru saama: meid peteti Iraaki tungima,” lausus vastuvõtust selgelt liigutatud Moore, kelle film on president George W. Bushi suhtes raevukalt kriitiline ja pilkav.

USA vabariiklased on nimetanud Moore’i filmi ebaõiglaseks.

“Fahrenheit 9/11” võitis hiljuti Cannes’i filmifestivali peapreemia, kuid Walt Disney kompanii, kelle tütarfirmas Miramax film valmis, keeldus selle levitamisest.

Disney juht Michael Eisner ütles, et kompanii ei taha levitada presidendivalimiste aastal äärmiselt erapoolikut filmi. Disney müüs õigused filmile tagasi Miramaxi juhtidele Bob ja Harvey Weinsteinile, kes moodustasid filmi levitamiseks konsortsiumi. Film jõuab USA-s kinodesse 25. juunil.

2002. aastal võitis Moore Oscari oma filmiga “Relvastatud Ameerika”, mis käsitles relvade kerget kättesaadavust USA-s ja veresauna Columbine’i keskkoolis.

Teisipäeval ennustas Moore, et “Fahrenheit 9/11”-l läheb kolm korda paremini kui “Relvastatud Ameerikal”, mis tõi sisse dokumentaalfilmi kohta rekordilise summa 21,5 miljonit dollarit.