Cannes ei ole tähtede glamuurita midagi ning festivali korraldajad pidasid seda silmas nii zhürii valimisel kui külaliste kutsumisel.

Ei pilvine taevas ega kohatised vihmahood suutnud heidutada pealtvaatajaid, kes olid tulnud kohale sadade kilomeetrite tagant, et näha tseremoonia juhti Virginie Ledoyeni ning meelelahutusliku poole eest vastutavat Gerard Depardieud mööda punase vaibaga kaetud treppi üles rühkimas.

Vihmavarjud ja kallid ehted olid tollel õhtul möödapääsmatud. Tähelepanu keskmes olid kohalikud staarid, kes kõndisid Luc Bessoni juhtimisel palee 24 astmest esimesena üles.

Bessooni saatsid zhüriikaaslased Nicole Garcia ja Prantsusmaal elav inglise näitlejanna Kristin Scott-Thomas, nende järel sädelev Jane Birkin, Serge Gainsbourg ja hiljuti Asterixi rolliga maha saanud Napoleon Bonapart´i osa sihtiv Christian Clavier.

Prantsusmaa rahvusvaheliselt tuntuim näitleja Depardieu ootas tuule ja vihma käes "Vateli" kaasstaaride - Uma Thurmani, Tim Rothi, Julian Sandsi ja Arielle Dombasle saabumist.

Depardieu saatjaks oli Pedro Almodovari Oscariga pärjatud "Kõik minu emast" peaosaline Cecilia Roth.

Rahvusvahelist staaride seltskonda täiendasid näitlejannad Andie McDowell ja Gong Li, kes kõndisid trepist üles koos supermodell Claudia Schifferiga, sellal kui Prantsuse peaminister Lionel Jospin püüdis end meelelahutusmaailma tähtede seltskonda sobitada.

Siis sulgusid uksed ning kustusid tuled ning ekraanile ilmus festivali avafilm Roland Joffe "Vatel".