Film tekitas palju kõneainet nii vastuolulise armuloo kui ka seksistseenide poolest, vahendab BBC. Samadel põhjustel sai film ka terava kriitika osaliseks ning koguni suutis paljusid šokeerida - näiteks nimetas ajakiri Variety nähtud armustseene kõige elutruudemaks, mida viimasel ajal nähtud on.

Filmi režissöör on Prantsuse-Tuneesia päritolu Abdellatif Kechiche, peaosas astuvad filmis üles näitlejannad Adele Exarchopoulos ja Lea Seydoux, kellest esimene mängib 15-aastast tüdrukut ning teine temast vanemat naist, kellesse neiu armub.

Žürii esimees, Hollywoodi režissöör Steven Spielberg märkis tunnustavalt, et filmil on väga oluline ja positiivne sõnum kanda.

Parimaks meesnäitlejaks tunnistati Hollywoodi veteran Bruce Dren rolli eest filmis "Nebraska". Parima näitlejanna preemia sai filmist "Artist" tuntud prantslanna Berenice Bojo, rolli eesti filmis "Minevik" ("The Past").

Festivali Grand Prix preemia ehk teise koha said Coeni vennad filmi eest "Inside Llewyn Davis", mis räägib 1960ndate New Yorgi folkaritest.

Parima filmilavastaja preemia sai Mehhiko režissöör Amat Escalante, narkosõjast rääkiva filmi "Heli" eest. Parima stsenaariumi auhinna sai Hiina film "A Touch of Sin". Žürii eripreemia pälvis Jaapani režissööri Hirokazu Kore-eda film "Like Father, Like Son", mis räägib kahest perest, kes avastavad, et nende kuueaastased pojad sünni järel haiglas ära vahetati.

Vaata stseeni võidufilmist: