New Yorgi latiinofilmide festival toimus 13.-19. augustini. "Cubatoni" näidati festivali dokumentaalfilmide võistlusprogrammis. Rohkem infot festivali kohta SIIT!

"Cubaton" jutustab loo, kus kaunil Kuuba saarel tunneb üks noor arst, et tema tegelikuks kutsumuseks on muusika. Ta võtab endale artistinimeks el Medico ja asub tegema reggaetoni, eesmärgiks rääkida Kuuba rahva kultuurist ja ajaloost.

Mängu sekkub aga produtsent Michel, kes näeb muusikas viisi kiireks rikastumiseks. Egiidi all “kõik müügiks” proovib Michel el Medico muusikat seksikamaks muuta ja varsti on konfliktid majas.

“Cubaton" jälgib noore el Medico eetilisi dilemmasid, taustaks palju nakatavat kohalikku muusikat ja värviline Kuuba elu. Kas el Medico valib kommertskarjääri, sõnumiga muusika või saab temast taas arst? El Medico intervjuu NY latiinofilmide festivalile asub SIIN!

Film on üles võetud valdavalt Kuubal aastatel 2005 - 2009. Film valmis Rootsi (Röde Orm Film, produtsendid Thomas Allercranz ja Adel Kjellström ning Elfvik Film, produtsent Ingemar Johansson), Soome (Cine Works, produtsent Petri Rossi) ja Eesti (Film Tower Kuubis, produtsent Margus Õunapuu) ühistööna.

"Cubaton" on praeguseks osalenud 14 festivalil üle maailma sealhulgas A-kategooria festivalide hulka kuuluvates Pusanis ja Mar del Platas. Film on kinolinadele jõudnud lisaks Eestile ka Venemaal, kus film tuli 27. juulil välja 11 koopiaga neljas linnas. Lisaks on film kinodesse jõudmas ka Rootsis, kus kinolevi algab 2. novembril.