Parajasti käivadki linateose “Inglid ja deemonid” võtted Tom Hanksiga peaosas Itaalia pealinnas, vahendab Eesti Päevaleht Online.

Võtterühm oli palunud luba stseenide filmimiseks Santa Maria del Popolo ja Santa Maria della Vittoria kirikus, kuid Rooma diötsees keeldus sellest.

“Arvestades “Da Vinci koodi” lugu, oli “Inglite ja deemonite” filmimise keelamine automaatne — juba nimest Dan Brown piisas,” vahendas Guardian diötseesi pressiesindajat. “Kui nad oleksid peale käinud, lugenuksime ehk käsikirja kah läbi, kuid ma ei suuda ette kujutada, et see kirikut heas valguses näitab.”

Katoliku kiriku kõrgemaid tegelasi on pahandanud “Da Vinci kood” nii raamatu kui ka filmina, sest seal väidetakse, et Jeesus sai Maarja Magdaleenaga lapse ja Opus Dei ei kohku tagasi mõrvade ees.

“Inglid ja deemonid” on eellugu, mille filmiversioonis etendab Hanks taas Harvardi teadlast Robert Langdoni. See keskendub müstilisele sektile, mis ilmsesti püüab hävitada paavstivõimu, tapab ja piinab kardinale ning jätab nende laibad just eespool nimetatud kirikutesse Roomas.

Küllap tuleb nüüd kirikustseenide filmimiseks stuudiosse vastavad dekoratsioonid meisterdada.