"Deemonite" režissöör Ain Mäeots kinnitab, et valituks osutumine on filmile ja selle tegijatele suur tunnustus: "Kuu aega tagasi oli "Deemonid" maailma esilinastus Montreali filmifestivali publiku ees ja nüüd on meid valitud ka Helsingi festivalile, mis on üks Euroopa huvitavamaid ja erilisemaid filmifestivale. See näitab, et oleme filmiga olnud õigel teel ja valituks osutumine annab juurde kindlust ka kodupubliku ees."

Kuna Armastus ja Anarhia festivalil hindab filme publik, siis võib öelda, et tegemist on ühe Euroopa erilisema filmifestivaliga, mille kava on alati huvitav ja väljakutsuv nii filmide tegijatele kui ka vaatajatele. "Kui Montreali publik oli äärmiselt emotsionaalne ja kaasaelav, siis on väga põnev vaadata, milline on traditsiooniliselt vaoshoitum Skandinaavia vaataja. Seda enam, et festivalil on kohal ka palju eestlasi," lisab Mäeots. Mis on aga plaanid pärast Helsingit? "Helsingiga festivalid ei lõppe - sellel sügisel on "Deemonitel" veel üks rahvusvaheline filmifestival ees," jätab Mäeots teema avatuks.

"Deemonid" linastub Helsingi publikule kokku kolmel korral - 25., 26., ja 27. septembril. Kodumaal esilinastub film 8. novembril.

"Deemonid" stsenaristid on Ain Mäeots ja Toomas „Tommyboy“ Tilk, režissöör on Ain Mäeots, operaator Elen Lotman, kunstnik Tiiu-Ann Pello, produtsent Anneli Ahven. Peaosades mängivad Tambet Tuisk, Ain Lutsepp ja Ene Järvis, kõrvalosades Evelin Võigemast, Mait Malmsten, Kaia Skoblov, Eva Püssa, Liina Tennossaar ja Peeter Oja.

Filmi valmimist toetasid Eesti Filmi Sihtasutus, Eesti Kultuurkapital, Euroopa Liidu Media programm, Panavisioni Noorte Talentide Programm, stsenaariumitöötuba Sources 2 ning rida tegusaid ettevõtjaid eesotsas filmi logistikapartneriga DHL Express.