Detektiiv Krista Lensin selgitab, et kui esimeses kahes duellis teeb otsuse publik, siis viimase lõpuduellis valitakse maskieemaldaja detektiivide arutelu tulemusena, kus pole üht, kelle sõna enim maksaks. "Ma pole sellles fanatstiliselt lõbusas virrvarris kordagi mõelnud, kellel meist on suurem "võim", sest see ei ole antud juhul üldse oluline. Pigem on meis kõigis midagi, mis aitab detektiivitööd üheskoos paremini teha."

Aga kas enim maksab lauluoskus või muu edasipääseja ja väljalangeja valimisel? "Tegemist on mitmekülgse meelelahutussaatega, kus laulmise oskus on vaid üks ägedatest elementidest, seega kindlasti ei ole oskus hästi laulda siin saates kindel viis edasipääsemiseks," selgitab Lensin

Lensin tunnistab, et ta ise ootab enim Jäära maski maha kiskumist. Seesama Jäär ei lase ka Brigitte Susanne Hundil rahus magada. "Minu isiklik lemmik on loomulikult Jäär, kes pühendas 4. saate kogu vihjerulli mulle. Mis seos meil on? Siiamaani ei saa öösel magada!"

Hunt ütleb, et tema jaoks on kolm kriteeriumit, mis otsustamisel määravad: esitus, karakteri põnevus ja enda eelistus, kes kõige rohkem kirgi kütab. "Kohtunikega on meil ette tulnud minu mäletamist mööda kaks korda tulist diskussiooni. Lauluoskus ei ole kindlasti peamine faktor, kui otsustame, keda välja saata."

Fokin ütleb, et tema jaoks on aga tulitavaim ritsika sirtsutus ehk huvi Putuka tegeliku persooni vastu. Ka tema tunnistab, et see, kas keegi laulab paremini või halvemini, pole üldse nii oluline: "Pigem isiklikult hooman tervikut ning emotsiooni ennast ning teinekord saab tõesti uudishimu võitu ja kõlab lause "Mask maha!".

Lõplik otsus toimub Fokini sõnul ühisel tulitaval arutelul, kus Hundi teravamad hambad aitab Juur pehmemaks muuta, sekka Lensin oma meelelahutuse kogemusega ning tema ise hoolitseb selle eest, et stiilselt nalja saaks.

Mart Juur sõnab, et tema jaoks on aga ka lauluoskus oluline kriteerium: "Meil, detektiividel, võivad olla ja ongi päris sageli erinevad arvamused, aga otsuse tegemisel räägime läbi ja lepime kokku. Kriteeriume minu jaoks on mitu ja lauluoskus üks neist. Sama oluline on karakteri huvitavus ja salapära, mida artisti kehastatud karakter tekitab. Uudishimu on kõigil mõistagi suur, aga sama suur on ka mängulust - on ju selge, et kõik maskid langevad ükskord, aga senikaua on tore, kui nalja, pinget ja põnevust jätkub."

Juur võrdleb saadet advendikalendriga: "Paraku reeglid on sellised, et igast saatest ainult üks peab lahkuma - samas on see natuke tunne nagu lapsel, kes jõule oodates igal hommikul jõulukalendris ainult ühe akna avada saab. Ehkki jah on ka selliseid mudilasi, kes kogu kalendri korraga tühjaks söövad..."

Juur tunnistab, et tema jaoks on huvitavaim Lill: "Lill ajab mind hulluks jutuga, et meil omavahel on side juba jumal teab mis ajast. Samas on ta nii võluv tegelane, et tahaks tal võimalikult kaua meie kõigi rõõmuks õitseda lasta."