Eesti kõigi aegade kalleim film, mille valmimisel erinevad tõkked teele veeresid, tõi esimesel nädalal kinodesse ei rohkem ega vähem kui 9455 filmihuvilist.
““Detsembrikuumus” on valminud ainult kohaliku rahastajate kaasabiga ja välismaised rahasüste me saanud pole,” selgitab filmi produtsent Artur Talvik.

“Filmi teema on lihtsalt nii Eesti teema, et see ei paku välismaale pinget,” ütleb ta ja lisab, et levihuvi võib tulla kindlasti suurem pärast filmi nägemist.

Avanädalavahetuse tulemusega on Asko Kase lavastatud “Detsembrikuumus” iseseisvusajal kinodes linastunud Eesti filmidest 4. kohal.
Ettepoole jäävad vaid “Nimed marmortahvlil” -15611 (2002), “Jan Uuspõld läheb Tartusse“ — 12516 (2007), “Leiutajateküla Lotte“ — 10301 (2006) vaatajaga.

Ajaloolise action-draama peategelasteks on värskelt abiellunud ja Eestist lahkuda otsustanud Tanel ja Anna Rõuk, kelle ärasõidupäeva hommikul algab Tallinnas mäss.
Paralleelselt Taneli ja Anna draamaga avatakse verise öö ajaloolised tagamaad ning tegutsevad mitmed Eesti iseseisvuse jaoks olulised tegelased: kindralid Ernst Põdder ja Johan Unt, riigivanem Karl Akel, teedeminister Karl Kark jt.

Filmivõtted toimusid peamiselt Tallinna vanalinnas, kus taastati 1924. aasta miljöö alates ajastutruudest riietest ja linnakujundusest ning lõpetades relvade ja transpordivahenditega.
Filmis kasutatud eriefektid olid sellised, mida siiani Eesti filmides kasutatud ei ole.

Filmi peaosi mängivad Liisi Koikson ning Sergo Vares.
Näitlejate nimistu, kes kaasa löövad, on muljetavaldav: Tõnu Kark, Ain Lutsepp, Mait Malmsten, Piret Kalda jt.

Rohkem infot Detsembrikuumus