Docpoint Tallinna eesmärgiks on näidata värsket, sotsiaalset ja julget dokumentalistikat, jätmata unarusse ka poeetilisemaid kunstidokke. Seekord linastub festivali programmis kokku üle 70 filmi, mis mis teeb sellest järjekorras kolmandast Dpocpoit Tallinn festivalist seni kõige filmiderohkema.

Eesti filmi 100. aastapäeva puhul tuleb seekord eriprogrammina linastamisele Nõukogude Eesti dokfilmide paremik. Eriprogrammi nimi on "Kadunud lindid” ja selle raames linastub 41 filmi, mis on jaotatud kümneks seansiks. Linastused toimuvad kinos Artis. Enamus filme tulevad näitamisele
35mm koopialt ning on olnud laiemale publikule seni olnud kättesaamatud.

Festivali põhiprogrammis linastub terve rida lõppenud aasta suuremate festivalide võidufilme, IDFA võidufilm “Tiguplaneet” ja publiku preemia saanud “5 katkist kaamerat”, SXSW (South by Southwest) festivali publiku auhinna saanud “Kumare”, Kopenhaageni festivali CPH:DOX võidufilm “Kaks
aastat merel”, Jihlavas peaauhinna saanud “Kaotsiläinud maa” ja DOK Leipzigi auhinnatud filmide hulgast tuleb näitamisele koguni neli filmi – “Vee lapsed”, “Phnom Penhi hällilaul”, “Elu piltides” ja “Ma unustan selle päeva”.

Erikohtlemise all on sel aastal rokidokid, mida leiab programmist seekord kaks: Iiri staadionibändi U2 lugu “U2: taevast alla”, skandaalse ja kurikuulsa heviikooni elulugu hõlmav “Olgu õnnistatud Ozzy Osbourne”.

Külalistest on Tallinnasse oodata Soome tuntud fotograafi ja dokumentalisti Sirkka-Liisa Konttineni, kes juhatab sisse oma filmid “Kirjad Katjale” ja “Kirjutised liival” – mõlemad neist segavad julgelt
žanre, kehastuses kord fotofilmiks, seejärel rääkides oma lugu läbi liikuva pildi. Samuti tuleb Docpoint Helsinki peakülaline, Iisraeli filmilavastaja ja ühiskonnakriitik Eyal Sivan, kellelt näitame filmi “Jaffa: apelsini kellavärk”. Külalisi on oodata kommenteerima ka paljudele teistele filmidele.

DocPoint Tallinna piletid on saadaval kõikides Piletilevi müügipunktides ning loomulikult saab sissepääsu lunastada kinodes enne seansi algust.