Valga vallavalitsus avaldas 5. märtsil 2020 pressiteate, kus kirjutati nagu oleks Indrek Meltsas püüdnud valla lastekaitsetöötajate sõiduki ust avada ning et produtsent astus liikuva sõiduki ette.

Järgmisel päeval esitas Indrek Meltas koos juriidilise esindajaga vallavalitsusele hagiavalduse, kus öeldi, et eelnevalt toodud kaks väidet on valed.

Nõudes lükatakse autoukse avamine ümber ning teist väidet täiendatakse, öeldes, et Meltsas astus pargitud sõiduki juurde ning ohutus sõiduvõimaluses veendumata sõitsid Valga lastekaitsetöötajad kaebajale parklas otsa.

Valga vallavalitsuselt nõuti valeväidete ümberlükkamist ja nad pidid kõikidele, kellele pressiteade edastati, tegema uue pöördumise, kus antakse teada, et pressiteates avaldatud sisu oli väär.

Pressiteates tehtud väidete eest nõudis Meltsas koos juriidilise esindajaga viis tuhat eurot mittevaralise kahju hüvitamiseks, mis tuli tasuda hiljemalt 13.03.2020 kaebaja pangakontole.

Foto: Erakogu

Kogu juhtum ei piirdunud vaid nõudekirjaga, vaid jõudis otsaga ka politseisse.

Politsei sai 4. märtsil teate, et "Kuuuurija" saate toimetaja järgnes Valgas kahele ametikohustusi täitnud lastekaitsjale, filmis neid, püüdis nende sõiduki ust avada ning takistas ärasõitu parkimiskohalt.

Peagi järgnes teinegi teade lastekaitsjatelt, et neid filminud mees väidab nagu oleks nad mehele autoga otsa sõitnud ja talle viga teinud.

Valga politsei alustas juhtunu asjaolude selgitamiseks väärteomenetluse, mis on praeguseks lõpetatud, kuna väidetava liiklusõnnetuse toimumine ei leidnud kinnitust.

Kagu politseijaoskonna komissar Tiit Melts ütles Delfile, et turvakaamera salvestiselt nähtus üheselt, et roolis olnud lastekaitseametnik ei sõitnud "Kuuuurija" toimetajale Indrek Meltsasele otsa ega teinud autoga parklast välja sõites kaameramehele viga, ei tahtlikult ega ka tahtmatult.

Intsidendi teemal võttis sõna ka "Kuuuurija" saatejuht Katrin Lust, kes usaldab oma kolleegi.

"Meie leidsime, et kui vaadata suurelt ja aegluubis momenti 2.04, siis on näha, et auto sõitis üle jala," ütles Lust Õhtulehele, sõnades korduvalt, et peab oma toimetajat uskuma.

"Mina ei saa nii väita, et auto ei sõitnud üle Indreku jala. Olen inimesega nii pikalt koostööd teinud ja ta pole üheski faktis eksinud. Pean teda usaldama nagu Õhtulehe peatoimetaja usaldab oma inimesi. Kui tema ütleb, et auto sõitis üle jala ja ta tundis valu, siis ma pean teda uskuma," lisas Lust.

Kogu intsident on jäädvustatud ka turvkaamerale, kust on võimalik ka oma silmaga näha, et vallavalitsuse pressiteates avaldatud informatsioon oli korrektne.