Saates tuli sensitiividel taas võtta ette kaks ülesannet: esimeses tuli kuue naise seast selgitada välja üks, kes on sünni poolest mees, ning lahendada ühe noore mehe ja noore naise koletut mõrvalugu.

Marilyn sai mõlema katsega edukalt hakkama ning pälvis kohtunikelaua taga taas kiitust hea soorituse eest.

Finalistide väljakuulutamise tseremoonial puudusid seekord tavapärased must ja valge ümbrik, millest esimeses peituks saatest väljalangeja ning teises nädala parima selgeltnägija foto. Selle asemel oli saatejuht Marat Bašarovil kaasas kuldne ümbrik finalistide piltidega.

Esmalt tõmbas saatejuht välja saate tõenäolise võidufavoriidi, meediumi Aleksandr Šepsi foto, kelle võimed juba saate hooaja algusest nii vaatajaid kui ka saatetegijaid hämmastanud on. Teisena nõid Jekaterina Rõžõkova. Et üks saateosaline pidanuks lahkuma ja finaali jääma kolm sensitiivi, valitses kolmanda pildi väljatõmbamise eel pinev hetk - kas edasi pääseb samuti end saate ühe tugevamana tõestanud Marilyn või pigem alati pisut tagaplaanile jääv Danis Glinstein. Vastus paistis olevat ilmne, kuid ometi osutus kolmanda finalisti fotol kujutatud isikuks just viimane.

Väikese hämmeldusehetke järel järgnes ootamatu käik Šepsi poolt, kes teatas, et soovib loobuda oma kohast finaalis, et Marilyn pääseks edasi. Teadupärast on Šepsi ja Marilyni puhul juba üle-eelmisest saatest saadik oletatud armuromaani, mis aga kinnitust saanud ei ole, küll aga lisab Šepsi romantiline ja ennastohverdav žest oletustele kõvasti kaalu. Hoolimata lahkest pakkumisest keeldus Marilyn kategooriliselt Šepsi finaalikoha hõivamisest, mille peale Šeps teatas, et siis ei osale finaalis ka tema.

Põnevuse kõrgpunkti kruvinud, kuulutas saatejuht, et tegelikult pole Marilynil põhjust mingit otsust siiski langetada ning tõmbas ümbrikust välja ka tema foto. Nimelt otsustas saate žürii, et seekord keegi ei lahku ning finaalis osalevad kõik neli selgeltnägijat.

"Selgeltnägijate tuleproovi" finaalsaade jõuab eetrisse 22. detsembri õhtul. Saate võitja selgub vaatajate SMS-hääletuse tulemusena.