Esimesel nädalavahetusel pärast Iraagist naasmist kaob jalaväelane Mike Deerfield (Jonathan Tucker) jäljetult. Kui häiriv uudis jõuab tema isa, endise sõjaväelase ja Vietnami veterani Hank Deerfieldi (Tommy Lee Jones) kõrvu, asub mees koheselt oma poega otsima. Teda aitab vastumeelselt väikelinna uurija Emily Sanders (Charlize Theron), kelle piirkonnas Mike’i viimati nähti.

Jupphaaval kogunevad asitõendid annavad neile üha enam alust oletada, et tegu pole lihtsa kadumisega ning et neid püütakse juhtida valejälgedele. Poja mobiiltelefonist pärit pildiriba viib mehe shokeeriva avastuseni, mida armee juhtkond kõigest jõust kinni mätsida üritab. Kuigi tõe väljaselgitamine käib üle kivide ja kändude, on veelgi raskem selle valusa tõega leppimine.

Hank on vaatamata oma vanema poja kaotusele sõjas endiselt sisimas tõeline Ameerika patrioot. Aga nüüd, kui sõjavägi on võtnud temalt ka noorema poja, hakkab tema usk vääratama.

Filmi pealkirjas peitub piiblimotiiv, mis viitab Taaveti ja Koljati võitlustandrile Eela orus.

Filmi lavastaja ja kaasstenarist on Oscari võitja Paul Haggis (“Kirjad Iwo Jimalt” ja “Kokkupõrge”).

Osades: Oscari võitja Tommy Lee Jones (“Ei ole maad vanadele meestele”), Oscari võitja Charlize Theron (“Koletis”) , Oscari võitja Susan Sarandon (“Kasuema“), James Franco (“Tristan ja Isolde”), Jonathan Tucker (“Texase mootorsaemõrvad”)

Originaalpealkiri: „In the Valley of Elah“
Žanr: draama, põnevik
Lavastaja, kaasstenarist: Paul Haggis

Toodanguaasta: USA 2007
Pikkus: 121 min
Audio: inglise, leedu, läti, vene

Subtiitrid: eesti, leedu, läti, vene

Levitaja: Acme Film 2008

value="http://www.youtube.com/v/C3OKyqDGaHo">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/C3OKyqDGaHo"
type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="405"
height="338">