Võitjatele on Malta lühifilmifestivali poolt auhinnaks Foiniikia klaasipuhujate uhked originaaltaiesed.

Rahvusvahelise žürii esindaja, Thessaloniki lühifilmifestivali direktor Yannis Zachopopoulous põhjendas žürii valikut järgmiste sõnadega: „Vahetus“ on kõike seda, mida üks lühifilm peab olema. On suur väljakutse jutustada lugu vaid 15. minutiga, kuid Anu Aunal on see täiuslikult õnnestunud. Filmi aluseks on tugev ja originaalne stsenaarium, mis kannab selget ja olulist sõnumit, hoiab vaatajat enda kütkes ning üllatab ootamatute pööretega rohkem kui ühel korral. „Vahetus“ võlus meid režissööri omanäolise poeetilise, kuid jõulise kinematograafilise käekirja, suurepäraste näitlejatööde ning filmi täpse ja tundliku montaažikeelega. Kõik see kokku teebki sellest filmist erakordse.“ Lisaks Yannis Zachopoulousele kuulusid žüriisse veel Sci-Fi Londoni direktor Louis Savy ja tuntud Itaalia filmirežissöör Andrea Lodovichetti.

Festivali võistlusprogrammi pääses 41 filmi 22-st riigist. Unikaalse kontseptsiooniga Malta lühifilmifestival linastab oma võistlusprogrammi ainult televisioonis ja internetis 13 nädala jooksul. Malta ringhäälingu statistika andmetel on festival väga populaarne ja kogub igal nädalal ainuüksi televisioonis vähemalt 30 000 vaatajat.

Tänaseks on „Vahetus“ võitnud juba 17 auhinda ja osalenud ligi 60 rahvusvahelise filmifestivali programmis.

„Vahetus“ on kaasaegne psühholoogiline draama kahe väga erineva taustaga naise teravast kokkupõrkest ja ootamatust taaskohtumisest, kus rivaalidest saavad kaasosalised kuritöös ja neil tuleb oma saatus üksteise kätesse usaldada. Peaosades Mari Abel ja Katariina Lauk. Teistes osades Mait Malmsten, Indrek Sammul, Aleksander Eelmaa, Helena Meržin, Andres Puustusmaa, Juhan Ulfsak, Hilje Murel, Kertu Köösel ja Mona Pääsuke. Operaator Mart Taniel, kunstnik Jaagup Roomet, kostüümikunstnik Piret Sootla, monteerija Margo Siimon, helilooja Erki Pärnoja, helirežissöör Horret Kuus, produtsendid Margo Siimon, Laura Talvet ja Anu Aun. Režissöör ja stsenarist Anu Aun. Filmi on tootnud Luxfilm. Filmi tootmist toetasid Eesti Filmi Sihtasutus, Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu ja Nisi Masa Estonia.

Hetkel on huvilistel võimalus filmi "Vahetus" vaadata Elioni DigiTV-st.