Linnapeakandidaat ja Venemaal laeva kaaperdamise eest tagaotsitav Eerik-Niiles Kross paljastas, mis on tema harjumatu valimiskampaania taga, rääkis oma naistemehe imagost ning pulmapäevast, mis samuti endas actionit kätkes.

46-aastane Kross ei pääsenud esimesena kohe küsimusest, kuhu tüürib ta kampaaniaga, mis palju kõneainet annab. "Toimub põhimõtteline muudatus valitsemiskultuuris - see saab olema avatud, inimsõbralik. Ei ülbitse ega kaasa ainult erakondlasi. Tallinn orienteerub lääne suunas."

"Mul on lapsest saadik meeles isa õpetus - kui on vaja kakelda, tuleb seda tõsiselt teha," kirjeldab Kross, miks ta kampaaniat nii ägedalt teeb ja tõsiselt võtab, jättes teised kandidaadid enda ja Savisaare vahelise korruptsioonisõja varju.

Tõmmates teema eraelu peale, uurisid saatejuhid, kui kergesti Kross armub. "Valimiskontekstis on armastusest rääkimine keelatud, see tuli mulle üllatusena. Enda arvates olen küllaltki igav, aga suhetes olen väga monogaamne. Kui mul on suhe, on see ühe naisega."

Kuidas on aga lood kakskeelse õrnutsemisega? Kas ei ole kanadalasega (Krossi elukaaslane Mary Jordan - toim.) seda, et tahaks rääkida eesti keeles, kui oled väsinud? "Seda tehakse ennekõike kehakeeles," oli Krossil tabav vastus varnast võtta.

Mis keeles toimus aga tema ning abikaasa Mary Jordani laulatus? "Arvo Pärdi muusika saatel peaaegu sõnatult. Meid pandi paari paari eestikeelse sõnaga. Arvo oli ise kohal ja mängis ise klaverit," kirjeldab ta harrast hetke, mil Mart Laar keset laulatust sahmides lahkus ja hiljem selgus, et kaitseministeeriumis toimus samal ajal tulistamine.

Relv padja all Eerik-Niiles Kross enda sõnul siiski ei maga, kuid on ka selliseid aegu olnud:  "Adrekavajadus on alati olnud. Olen sattunud tegema asju, kus võib olla palju aktsiooni."