205 miljonit krooni maksvat projekti rahastab Soome meelelahutuskontsern Rautakirja OY ning kinohoone valmib põhjanaabrite suurima kinodeketi Finnkino OY asjatundjate juhatusel.

Kuuekorruselise kinokompleksi kogupindala on 14 000 ruutmeetrit, lisaks 11le 40-514 istekohaga kinosaalile rajatakse hoonesse mahukas parkla ning mitmed teenindus- ja projektoriruumid.

Kompleksi esimesele korrusele rajatavad ruumid üüritakse välja restoranidele, poodidele ja teistele meelelahutusega seotud äridele, mis võtavad enda alla üle 950 ruutmeetri.

AS MPDE tegevdirektor Aldo Tammsaar tõi valmiva kompleksi põhiliste eelistena välja väikseid saale, mis võimaldavad filmide valikut suurendada ja linastusperioodi oluliselt pikendada.

Samuti varustatakse kõik kinosaalid omanike sõnul parima kättesaadava projektsiooni- ja helitehnika ning mugavate istmetega, mis peaksid võimaldama ühtviisi nauditavat kinoelamust olenemata saalist ja istekohast.

Tammsaar lubab märtsis avatavas kinos igal nädalal kahe uue filmi esilinastust. Kompleks ootab tema sõnul koostööd kõigilt senistelt ja tulevastelt filmide maaletoojatelt ja levitajatelt.

Eesti Filmi Sihtasutuse peadirektor Riina Sildos ütles ETAle, et märtsi lõpus või aprilli alguses esilinastub multiplekskinos ka Eesti kõigi aegade suurima eelarvega film "Karu süda", mis on praegu veel valmimisjärgus.

Aldo Tammsaare sõnul pole karta, et uue kino saalid tühjaks jäävad, sest filmide valik on suur ja piletihinnad jäävad praegu Tallinna kinodes kehtivale tasemele.

Olulist konkurentsi pole MPDEl vähemalt esialgu karta, sest teise planeeritava multiplekskino ehitus Kristiine kaubanduskeskusse lükati edasi ning selle valmimistähtaega pole seni määratud.

Pro Kapital Eesti juhataja Andrus Laurits ütles ETAle, et Tallinna taksopargi taga asuva parkla territooriumile ehitatakse kinokompleks igal juhul, sest Tallinna suurusega linnas jätkub turgu ka kahele multiplekskinole.

Eesti Televisiooni hanketoimetaja Ilmar Raag ütles, et kaks konkureerivat hiigelkino oleks Tallinna filmihuvilisele igal juhul teretulnud. Ilmselt võib see tekitada majanduslikke raskusi seni olemasolevatele kinodele, millest eelkõige on ohus Sõprus, lisas Raag.

Aigi Vahing maaletoojafirmast OÜ BDG Film tunnistas ETAle, et kevadsuvisel perioodil käib kinodes üldse vähem rahvast, ent sügisel loodab kino Sõprus siiski oma klientuuri säilitada ja konkurentsis püsida.