Tartusse jõudes moodustub reisijatest ja neid tervitama tulnutest paraad, saabujaid tervitab Tartu linnapea Urmas Kruuse. Rongkäik liigub Eesti Rahva Muuseumi näitusemajja, kus esitletakse juubeliaasta postmarki. Kell 15 algab Tartu Ülikooli aulas pidulik koosolek, mis on pühendatud eesti filmile.

Õhtul saavad kõik huvilised Eesti Filmi Sajandipeost osa ETV otse-eetri vahendusel – kell 19 algab „Ringvaate” erisaade ja seejärel kannab Rahvusringhääling üle Dorpati konverentsikeskuses toimuva auhinnagaala, mille õhtujuhid on armastatud koomikud Märt Avandi ja Ott Sepp. Pidulikku üritust austab oma kohalviibimisega ka president Toomas Hendrik Ilves, kes kuulutab välja rahvahääletuse tulemusena selgunud armastatuima kodumaise mängufilmi. Peol antakse kätte ka filmiauhinnad, mis on veidi ebatraditsioonilised ja toovad välja mitte viimase aasta, vaid terve sajandi tipphetked Eesti kinoloost – tehakse teatavaks nii sajandi filmitähed kui ka filmilaulud, „filmikillud” jne. Võitjad, kelle valis välja filmiala asjatundjatest koosnev žürii, saavad endale kodumaist filmipioneeri Johannes Pääsukest kujutava auhinnakuju, mille autor on skulptor Seaküla Simson.

Õhtu jätkub peoga, kell 23.30 süüdatakse Emajõel volbriöö tuleskulptuur ning seejärel liigub kinorong Tallinnasse tagasi.

Mittetulunduslikku projekti "Kinorong Tallinn-Tartu-Tallinn" teostab Myth Film OÜ koostöös Balti Filmi- ja Meediakooliga. Projekti rahastavad Eesti Raudtee, Eesti Filmi Sihtasutus ja Tartu linn. Projektile on õla alla pannud Edelaraudtee, RGB, GO-rail, kirjastus "Menu".

Täpsema info nominentide kohta leiab SIIT!