Toronto rahvusvaheline filmifestival kuulub A-klassi filmifestivalide hulka ning on Põhja-Ameerika kõige olulisem festival. Sel aastal toimub festival juba 35. korda.

„Polli päevikud“ linastub programmis “Special Presentations”. Koos režissöör Chris Krausi ja näitlejanna Paula Beeriga esindab Torontos filmi ka Tambet Tuisk.

„Polli päevikud“ maalib kummitusliku pildi 20. sajandi algusaastate Saksamaa Keisririigi ja Vene Tsaaririigi ristumisteele jäänud ning hukule määratud ühiskonnas valitsevatest rusuvatest meeleoludest.

I Maailmasõja eelõhtul jõuab 14-aastane saksa tüdruk (Paula Beer) tagasi oma koju Läänemere rannikul, kus pinged maad jagavate sakslaste, venelaste ja eestlaste vahel on jõudnud haripunkti. Samal ajal kui tüdruku morbiidne teadlasest isa (Edgar Selge) hoiab perekonda oma julma kontrolli all, ravib kirglik noor tüdruk haavatud Eesti anarhisti (Tambet Tuisk) – alguses uudishimust ja siis trotsist, mis annab tõuke pidurdamatule ahelreaktsioonile.

Seekordses filmis esitab režissöör Chris Kraus meisterliku portree inimestest ühiskonnas, mis nihkub tasapisi anarhiasse ja kaosesse.

Film on üles võetud valdavalt Eestis, Matsi rannas, Varbla vallas, Pärnumaal, 2009. a suvel just selleks otstarbeks otse merre püstitatud suurejoonelises mõisas. Film valmis Saksa (Kordes&Kordes Film GmbH, produtsendid Alexandra ja Meike Kordes, kaasprodutsent Chris Kraus), Austria (DOR Film, kaasprodutsendid Danny Krausz, Kurt Stocker) ja Eesti (Amrion OÜ, kaasprodutsent Riina Sildos) ühistööna.

Tegemist on kõigi aegade kalleima filmiga, milles Eesti on olnud kaastootja ja mis on Eestis filmitud. Filmi eelarve on ligi 125 miljonit eesti krooni. Tootmist toetasid Saksa ja Austria filmifondide ning Media programmi ja Eurimages’i kõrval ka Eesti Filmi Sihtasutus ja Eesti Kultuurkapital.

Eesti kinolinale jõuab „Polli päevikud“ 2011. aasta alguses.