Neljaosaline dokumentaalsari räägib 1990. aastatest, mil Eesti sai taas iseseisvaks. Vabaduseeufooria taga peitus aga räpane maailm, kus reegleid kehtestasid allilmagrupeeringud – krasnodarikad, permikad, tšetšeenid, aserid. Et nö. võim omal maal enda kätte võita, tekkisid neile kodumaised konkurendid: linnuvabriku jõuk ning Kalev Kure ja Meelis Lao juhitud grupeeringud.

Ehkki enamik maffiasõdade veterane puhkab juba ammu nimetutes haudades, otsustas üks ellujäänu, Tarmo Laane ehk Lädra, nüüd esimest ja viimast korda oma suu avada. Sarja keskmes ongi Tarmo, kes oli toona 13-aastane poisike. Ühe-löögi-meheks kutsutud Tarmo alustas karate ja poksiga ning Meelis Lao oli tema „treeneriks“. Seletamatu sisemise jõuga poiss kasvas mõne aastaga allilmas arvestatav „tegija“, kellest sai Lao mantlipärija. Tarmo Laane räägib ausalt ja ilustamata toonasest ajast – arveteklaarimistest, mõrvadest, ühiskassast. Sellest, kuidas ühel hetkel ei olnud mingit hinda ei rahal ega inimelul.

Tarmo Laanest sai ka üks peamisi läbirääkijaid ida-poolsete pättidega. Probleemid tekkisid hetkel, mil nn. ühiskassa laua taha oodatud Tarmol hakkasid rahakassad segamini minema. Raha ei jõudnud enam ühiskassasse, vaid kulus tema sõrmede vahel lõbustustele ja narkootikumidele. See maailm aga ei salli truudusetust ja austuse puudumist...

Sarjas räägivad teiste seas oma kogemustest toonane kaitsepolitsei juht Jüri Pihl, narko- ja mõrvagrupi politseinik, üks toonane päästetöötaja, kes vedas Ida-Virumaa järvedest uputatud laipu välja ja Tarmo trennikaaslane Martin Müürsepp, aga ka metallimüügi hiilgeaja tegija, kurikuulsa ööklubi Othello omanik ja demonstratsioonmõrva ohvriks langenud Kalev Kure parem käsi.

„Eesti maffia“ tele-esilinastub Kanal 2s teisipäeval kell 21.30.