ETV homne Lätile pühendatud programm saab hoogsa alguse hommikuse ”Prillitoosiga”, mis külastab naaberriigis elavaid eestlasi. Põnev kohtumine ootab ees ka “Hommik Anuga“ saates, samuti tutvustavad lõunanaabreid “Töörööbikud” ja “Meie inimesed: Laura“. Läti loodust saab imetleda aga “Osooni” erisaates ja dokumentaalprojektis “Minu Läti“ ning vaatajate ette jõuab Mark Soosaare verivärske dokumentaarium “Milda”.
Homse pidupäeva õhtul toob ETV ekraanile kaks “Eesti mängu”, kus teemaks Läti ja külalisteks inimesed, kel Lätiga erilised suhted. Esimeses mängus kell 20.15 veeretavad veeretavad täringut Estonia Seltsi juhataja Mart Mikk, ärianalüütik Irina Sekundo ning ettevõtja Neeme Jõgi. Teises erisaates kell 22.00 panevad oma teadmised proovile endine Eesti suursaadik Läti Vabariigis Toomas Tiivel, dirigent Olari Elts ja Läti Seimi liige, politoloog Veiko Spolitis.

Läti 100. sünnipäeva puhul suundub Riiga ka esmaspäevane ”Terevisioon”. Vaheldumisi Tallinnast ja Riiast vahendavad uudiseid ja kohtumisi saatejuhid Owe Petersell ja Katrin Viirpalu. Naaberriigi pidupäeva tähistamiseks on Riia kesklinna üles pandud pop-up stuudio, millest Owe Petersell teeb otselülitusi pidupäevajärgsetest muljetest, aga jagab ka oma isiklikke avastusi Riiast. Esmaspäevase ”Terevisiooni” lõpuks selgub eestlaste lemmikpaik Lätis, sest läbi nädala on menu.err.ee portaalis saanud üles anda vahvaid kohti üle Läti.

Lõunanaabrite juubelit tähistavad ka kõik teised Eesti Rahvusringhäälingu kanalid. ETV2 ja ETV+ näitavad homme erinevaid Läti autorite filme. Raadio 2 eetrisse jõuab pühapäeva hommikul Läti muusika erisaade "Läti Pops". Lõunanaabrite muusika kostub läbi päeva ka Vikerraadio, Klassikaraadio ja Raadio 4 eetris. Samuti on Läti fookuses mitmetel pühapäevastel Vikerraadio teemasaadetel, sealhulgas keskenduvad Läti kultuurile ja sealsetele teemadele nii “Keelesaade“, teadussaade “Labor“ kui ka “Kirikuelu“. Raadio 4 pidupäevaprogrammi kroonib aga kell 17 eetrisse minev saade “Läti 100”, milles luuakse ka raadiosild Tallinna ja Riia vahele.