Reedel algavad kaks kuud kestvad filmivõtted, mis tehakse peamiselt Lõuna-Eestis Sangaste ümbruses, ütles BNS-ile filmi tootja Kristian Taska.

Filmi lavastaja on Elmo Nüganen. Peaosades mängivad lavakunstikooli 20. lennu tudengid Priit Võigemast, Alo Kõrve ja Hele Kõre.

Teistes osades astuvad üles Guido Kangur, Jaan Tätte, Martin Veinmann, Rudolf Allabert, Indrek Sammul ja soome viimase aja tuntuima lahingufilmi “Rukajärven tie” peaosatäitja Peter Franzen.

Filmi teine režissöör on Olav Neuland (“Tuultepesa”) ja operaator on Venemaalt Sergei Astakhov (“Vend” ja “Vend 2”), kelle eelmine film oli Tšetšeenia sõjast.

Filmi toodavad Kristian Taska ja soomlane Ilkka Matila, mõlemad mehed on ka varem kinofilme tootnud.

Taska sõnul läheb film maksma üle 19 miljoni krooni, millest Eesti Filmi Sihasutus andis üheksa miljonit ja Soome Filmi Sihtasutus ligi kaks miljonit krooni. Projekti toetavad ka sponsorid.

Viimase aja kulukaima filmi tarbeks toodi Venemaalt üle nelja tonni kostüüme ja hulgaliselt eelmise sajandi esimese poole sõjatehnikat. Taska ütles, et filmis osalevad Venemaa kaskadöörid ja pürotehnikud.

“Nimed marmortahvlil” jõuab Eestis ja Soomes kinodesse kavade järgi selle aasta novembris.

Filmi aluseks on Albert Kivikase samanimeline romaan Eesti Vabadussõjast, teos on saanud Eesti esimese presidendi Konstantin Pätsi eripreemia.