Aprilli lõpul läks Bostonis elav Liina Ental (24) nelja sõbrannaga Providence’i (Rhode Islandi osariik) ööklubisse Metropolis. Sinna kutsus neid MTV talendiotsingu üritust korraldanud sõber. Tüdrukud võtsid väikse dringi — viina mahlaga, ning jälgisid, kuidas sajad neiud ja noormehed täidavad ankeete, et saada osa teleseriaalis “Seks ja linn”, kirjutab SL Õhtuleht.

“Mõtlesime, et võiks ju teha pulli — täidaks ka ankeedi. Kirjutasin sinna ausalt, et mul pole näitlemise kogemust. Kodulinnaks panin Viljandi Eestis, ja kontaktnumbri,” räägib Liina.

Paar nädalat hiljem sai ta sõbrannadepundist ainukesena kõne New York Citys asuvast talendiotsingu agentuurist Actor´s Reps.

27 aastat tegutsenud talendiagentuur Actor´s Reps asub New Yorgis Time Square´il. Firma vahendab andekaid noori muusikavideotesse, teleseriaalidesse ja kinofilmidesse.

Liina käis vestlusel eelmisel laupäeval ja oli üks 40st sõelale jäänud poisist-tüdrukust. “Jalad lõi nõrgaks,” meenutab Liina tundeid enne firma agendi Richard Volpe’i kabinetti astumist. “Esimesena palus Volpe, et räägiksin talle oma viimasest näitlemiskogemusest. Jäin talle tummalt otsa vaatama — mul pole kogemust. Küsis, kas siis nii, et ühel hommikul ärkasin ja otsustasin minna sõuärisse. Ütlesin, et nii see polnud, vaid täitsin lihtsalt ankeedi. Siis palus ta, et loeksin ette monoloogi, et kuulda minu häält. Seejärel küsis, kas ma polegi kohalik. Ütlesin, et olen Eestist, mille peale ta üllatus. Enne kui lahkusin, ütles veel, et mul on väga ilusad sinised silmad. Väga ameerikalik.”

Sel esmaspäeval, nagu lubatud, helistas Liina taas talendiotsingufirmasse. “Aa, teie olete see Eesti tüdruk, ilusate siniste silmadega! Teate, teie olete üks vähestest, kelle vastu mul huvi tekkis,” andis Richard Volpe Liinale lootust ja kutsus ta taas New Yorki. Siis tehakse temast stuudios mustvalged näofotod, pannakse kokku resümee ja alles seejärel esitleb firma teda sarja “Seks ja linn” tegijatele.

Kui Liinal lähebki õnneks ja sarja tegijad tahavad temaga lepingu sõlmida, tuleb tal esmalt taotleda tööluba, ja pärast võtab talendiotsingufirma tema palgast 10 protsenti endale.

Kas tal avaneb võimalus öelda sarjas kõrvalosatäitjana kaks rida teksti või tahetakse teda lihtsalt “seinakaunistuseks”, ei oska ennustada. Kui aga Liinale pakutaks näiteks voodistseeni, siis ta pigem loobub.

Talendiotsingu firmast öeldi talle, et kui sarja “Seks ja linn” ei pääse, võib näkata mõnes teises seriaalis, näiteks juristide elust pajatavas “Law & Order”.