Helma kohta saabunud kirjas olid read: „Ei diplom ega tiitlid iseloomusta Helmat kui haritud ning suurt inimest, vaid see, et ta on tegija, teadja, arusaaja, ekspert omal alal ja kõrgendatud vastutustundega ning inimlik inimene. Imetlusväärne on tubli naise jõud, et pärast ülirasket haigust tulla tagasi oma armastatud töö juurde ja mõelda nendele noortele, kes ise ei suuda ega oska oma haridusteed ja elu juhtida.“

Helma on tõelise siirusega süvendanud enda meeskonna mõistmist ja arusaamist, et kõige tähtsam on erivajadustega inimestele tingimuste loomine nende eakohaseks ja võimetekohaseks toimimiseks, et tunda ennast inimesena inimeste hulgas.

Samuti oli Helma Tähe Eestimaa uhkuseks soovitaja märkinud, et tänu naise viimase viie aasta tööle on Eestis võimalik enam kui sajal raske ja sügava vaimupuudega ning liitpuudega noorel õppida peale põhikooli lõpetamist kutseõppes, mis annab võimaluse siirduda neil edaspidi võimetekohasesse tööellu.

Helma Tähe lugu näeb täna „Seitsmestes uudistes“; pidulikult tänatakse teda auhinnagalal „Eestimaa uhkus“, mis jõuab TV3 eetrisse pühapäeval, 18. detsembril, kell 19.30.