Neljapäeva õhtul jõuavad Sõpruse kinos ekraanile neli “Eesti lugude” filmi. Laiem avalikkus saab filme näha 8. oktoobrist igal reedel Eesti Televisioonis (ETV), kus sama sari linastus ka eelmisel hooajal. Sarja ja filmide leidmiseks korraldatud konkursi eestvedajad on ETV ja Eesti Filmi sihtasutus.

Sarja uute filmidena jõuavad ekraanile kahe abituriendi viimasest koolikevadest rääkiv Liina Triškina film “Elluastujad”, ravikindlustamata patsiente vastuvõtvat arsti Viljar Anskot portreteeriv Mart Taevere film “Unistaja”, ostu-müügirituaali jälgiv Õnne Luha film “Osta elevant ära” ning Tartu rockansamblist rääkiv Madli Lääne film “Sensatsiooniline Tartu Kevadbänd”.

Reedel linastub Sõpruses läti režissööri Laila Pakalnina film “Buss”, mis käsitleb Tallinnast läbi Baltimaade Kaliningradi suunduvas bussis toimuvat. Filmi maailma esilinastus oli üle-eelmisel nädalal ning film on osalenud juba mitmel festivalil ja võitnud ka auhindu.

Teisipäeval tuleb Tallinna kinomajas linale eesti režissööri Sulev Keeduse film “Perekond”. Filmide “Georgica” ja “Somnambuul” autorina tuntud Keeduse uus linateos räägib ühe vene perekonna elust kolme aasta jooksul. Ligi tunniajase filmi tegelased on tavalisest avameelsemad.