Laose tõusva naisrežissööri Mattie Do käe all valminud õudussugemetega põnevusdraama räägib pimedaks jääva Lao kesklassi naise ning sekelduste eest Aasiasse põgenenud Eesti ärimehe abielust ja suhetest.

Eelmisel kevadel eksootilise Laose karmides tingimustes üles võetud filmi valmimisse andis olulise panuse peamiselt eestlastest koosnev tootmis- ja võttemeeskond: oma mängufilmidebüüdi teevad selles mitmete reklaamfilmidega tuntust kogunud operaator Mart Ratasepp ja helilooja Sten Šeripov, filmi järeltootmist juhendas Uku Toomet stuudiost Orbital Vox.

“Eelkõige tõukasid meid filmi tegema unikaalne kombinatsioon õudusfilmist ning Eesti segaseid 90ndaid meenutav Lao olustik. Filmi valimimine oli loomulikult paras seiklus – seda nii võttekoha kui ka Eesti, Prantsusmaa ja Laose kultuurierinevuste tõttu. Kuid meeskond andis endast parima ning oleme tulemustega igati rahul,” kommenteeris filmi produtsent Sten Saluveer.

“Loomulikult on see suur tunnustus Eesti filmitegijatele, et oleme koos oma Laose ning Prantsuse kolleegidega valitud Suurbritannia olulisima ja maailma mõistes tippfestivali programmi. See tõestab, et Eesti ja rahvusvahelisel filmikoostööl jätkub läbilöögivõimet,” lisas kaasprodutsent Helen Lõhmus.

"Kallis õeke" linastub BFI London programmis oktoobri alguses, žanrifilmide programmis Dare, kõrvuti tipprežissööride Park Chan Wook, Albert Serra, Emir Kusturica ning Alex Taylorí värskete linateostega.

Film jõuab Eesti kinolinale talvel.