Kokku toetas rahvusvahelise ühisrahastusplatvormi kaudu noore budamunga valikutest rääkiva unikaalse dokfilmi valmimist 126 inimest üle maailma. Toetusi laekus 22 139 dollari eest ehk pisut üle eesmärgiks seatud summa.

Filmi režissöör Peeter Rebane tänas inimesi maailma eri paigust tulnud toetuste eest ja tõdes, et kuigi toetajate hulgas oli ka mõni tuttav nimi, tuli lõviosa rahastusest inimestelt, kes on filmitiimi jaoks seni võõrad. “Ühisrahastus kui formaat töötab ja see on väga lahe,” avaldas Rebane lootust, et projekti edust saavad julgustust ka paljud teised Eesti kultuuritegelased, kes otsivad oma ideede ja projektide teostamiseks rahalisi vahendeid.

“Päris kampaania lõpuni käis meil tihe teavitustöö ja halastamatu võitlus ajaga,” märkis Rebane, kelle sõnul täitis filmiprojekt oma eesmärgi Kickstarteris üsna viimasel hetkel. “Iga üksik väikseimgi panus oli ülioluline, ent Euroopast laekus ka paar väga suurt toetust, mis eesmärgi saavutamise käegakatsutavaks tegid,” tänas Rebane kõiki toetajaid suure usalduse eest.

Tänu Kickstarteri edule saab filmi postproduktsiooni teha parima võimaliku tiimiga, eesmärgiga tuua omanäoline dokumentaalfilmi “Tashi delek” toetajate ja teiste filmisõpradeni juba saabuval kevadel.